18. 3. 2012

Koprčani so si v Kielcah priigrali odlično izhodišče pred povratno tekmo osmine finala

Rokometaši Cimosa so na prvi tekmi osmine finala evropske lige prvakov proti Kielcam iztržili zelo ugoden izid. Koprčani so na Poljskem izgubili le s 26:27 (12:13) in imajo pred povratno tekmo, ki bo v soboto v Bonifiki, lepo priložnost za napredovanje v četrtfinale.

 

 

Vive Targi Kielce – Cimos Koper 27:26 (13:12)

 

Kielce – Dvorana Legionow, gledalcev: 4000, sodnika: Lazaar in Reveret (oba Francija).

 

Vive Targi Kielce: Cleverly, Szmal (18 obramb), Grabarczyk, Tomczak 1 (1), Jurecki 2, Tkaczyk 4, Zaremba, Olafsson 2, Kuchczynski, Jurasik 1, Jachlewski 2, Stojković 1 (1), Buntić 7, Zorman 1, Rosinski 2, Musa 4.

 

Cimos Koper: Škof (9 obramb), Vran (2 obrambi), Skoko 3, Dobelšek 2, Brumen 8 (5), Čemas, Bombač 3, Poklar, Džono, Krivokapić, Skube 5, Mlakar 2, Konečnik, Rapotec 3, Bogunović, Bundalo.

 

Sedemmetrovke: Vive Targi Kielce 3 (2), Cimos Koper 6 (5).

 

Izključitve: Vive Targi Kielce 6 minut, Cimos Koper 10 minut.

 

 

 

Koprčani so si za povratno tekmo zaželeli ne le ugodnega rezultata, temveč tudi veliko gledalcev v domači Bonifiki. Če so rokometni pristaši na Obali in širše spremljali dvoboj na Poljskem, so videli dobro reklamo za polnjenje dvorane na sobotni tekmi v Sloveniji.

 

 

Čeravno so se sredi prvega polčasa že znašli na robu prepada, vanj niso padli prav zaradi srčne igre, ki jih je kasneje nagradila tudi s prvim vodstvom. Vse do zadnjih dveh minut je bila tekma povsem izenačena. Nato pa sta francoska sodnika piskala dve izključitvi Koprčanom, kar so Poljaki unovčili za zadetek prednosti (27:26) pred povratno tekmo

Čeprav so Poljaki začeli z zaporednima goloma za 2:0, pa so Koprčani uvodoma pokazali dobršno mero poguma in dobro ustavljali velikane poljskega moštva na zunanjih in krožnem položaju. Do 13. minute so držali korak s poljskimi podprvaki, ti pa so nato na krilih razpoloženega vratarja Slawomirja Szmala (skupaj 18 obramb) poskrbeli za višanje prednosti.

 

 

Michal Jurecki je v 14. minuti Kielce prvič popeljal do treh golov prednosti (6:3), Denis Buntić je z zaporednima zadetkoma v 17. minuti poskrbel za 7:4 in 8:4, isti igralec pa je v 23. minuti poljsko ekipo popeljal že do petih zadetkov naskoka (12:7). Toda izbranci Fredija Radojkovića, ki je z občutkom skrbel tako za ohranjanje ravni igre kot tudi prepotrebne svežine, so se še pravočasno pobrali.

 

 

Črne minute so z zelo borbeno igro prekinili kljub temu, da so imeli v zadnjih minutah prvega polčasa igralca manj. Slabe poljske napade in svojo učinkovito igro so nagradili z delnim izidom 4:0, po katerem so se do odhoda na odmor približali le na gol zaostanka (12:13).

 

 

Še lepši izid za koprske navijače se je na semaforju svetil v 31. minuti, ko je Matjaž Brumen s svojo peto zaporedno sedemmetrovko izid (13:13) izenačil prvič po 3:3. Primorci pa so v naslednjih minutah naredili še korak naprej. S čvrsto obrambo, s katero so onemogočili najnevarnejša poljska orožja, torej zunanje igralce in podaje na krožnega napadalca, so prihajali do lahkih zadetkov.

 

 

Sebastian Skube je tako v 39. minuti Koprčane prvič na tekmi povedel v vodstvo (18:17), Matjaž Brumen je minuto pozneje prednost svoje ekipe še povišal (19:17), isti igralec pa je v 42. minuti izkoristil nov protinapad za 20:17 in po skupnem delnem izidu 5:0 za Cimos vnesel veliko nemira v vrsto Kielc.

Toda v 56. minuti je razigrani Denis Buntić, nekdanji igralec koprskega kluba, izid znova poravnal, zadnje izenačenje pa je bilo pri 25:25. Dobri dve minuti pred koncem sta sicer dobra francoska sodnika malce nerazumljivo izključila Sebastiana Skubeta in pomočnika trenerja Zorana Jovičića, tako da so Koprčani zaključek tekme odigrali z dvema igralcema manj.

 

 

S skupno tremi zaporednimi zadetki so Kielce zaostanek s 24:25 spremenile v vodstvo s 27:25, toda nato je na sceno spet stopil odlični Matjaž Brumen. Z osmimi zadetki prvi strelec tekme v razprodani dvorani Legionow je deset sekund pred koncem, ko so imeli Poljaki kar dva igralca več, zadel v polno in zaostanek domačinov je tako znašal le zadetek (26:27).

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)