20. 3. 2012

Ana Gros: Čehinje so brez dvoma premagljive; Nina Jeriček: Zmagi proti Češki prinašata EP

Pred tekmama s Češko v kvalifikacijah za EP na Nizozemskem so v taboru ženske članske reprezentance Slovenije optimistično razpoloženi. To potrjujejo tudi besede igralk Ane Gros in Nine Jeriček.

 

 

Slovensko žensko reprezentanco čakata pomembni tekmi v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo decembra na Nizozemskem. Nasprotnik bo Češka: 21. marca bo tekma v gosteh v Mostu, 25. pa doma v ljubljanski dvorani Stožice. Selektor Tone Tiselj in igralke upajo, da bodo z uspešnima nastopoma že naredili odločilen korak k uvrstitvi na EP.

 

 

V kvalifikacijah za Euro 2012 igra Slovenija v skupini 5, po dveh odigranih tekmah je na tretjem mestu z zmago proti Avstriji (29:28) in porazom proti Švedski (20:27). O tem, da je Čehinje mogoče premagati, je prepričana tudi slovenska reprezentatka Ana Gros: "Čehinje so brez dvoma premagljive, nekaj njihove igre smo že videle. Tekmi bosta zelo pomembni za naprej, saj lahko, če zmagamo, na nek način rečemo, da smo že uvrščene na EP. Tekmi bosta težki, a bomo dale vse od sebe in skušale igrati maksimalno. Veliko časa za priprave ni, kajti vse smo imele obveznosti v klubih."

 

 

"Skušale se bomo čim bolje odrezati. Če zmagamo na obeh tekmah, se uvrstimo na EP. Želim si, da se ekipno povežemo. Žal mi je, da smo izgubili Majo Šon, po drugi strani pa smo pridobile Barbaro Lazović, kar bo mogoče tudi manjše presenečenje za Čehinje, ampak dovolj veliko, da bo uspeh na naši strani. Na prvi tekmi bomo skušale narediti vse, da jo dobimo, ali pa vsaj to, da bo razlika čim manjša," si želi igralka Nina Jeriček.

V slovenski izbrani vrsti, ki se za prvi obračun s Čehinjami pripravlja v Trebnjem, ne bodo mogli računati na pomoč Maje Šon, ki se je poškodovala že pred časom v klubskem dresu Krima Mercatorja. Poleg tega se je na treningu poškodovala tudi njena klubska in reprezentačna soigralka, vratarka Neja Šoberl.

 

 

Na že pred časom objavljenem seznamu selektorja Toneta Tislja za tekmi s Češko so naslednje igralke: Katja Čerenjak (Witasek Kärnten, Avstrija), Teja Ferfolja (GEN-I Zagorje), Sanja Gregorc (Krim Mercator), Ana Gros (Györ, Madžarska), Iris Gubernič (Krim Mercator), Neli Irman (GEN-I Zagorje), Alja Janković (Krim Mercator), Nina Jeriček (Cercle Nimes, Francija), Alja Koren (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Rocas Remudas, Španija), Miša Marinček (Witasek Kärnten, Avstrija), Tamara Mavsar (Krim Mercator), Ana Petrinja (Rocas Remudas, Španija), Neja Šoberl (Krim Mercator), Barbara Lazović (Krim Mercator) in Branka Zec (Veplas Velenje).

 

 

 

EP ZA ŽENSKE - NIZOZEMSKA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)