20. 3. 2012

Huda poškodba reprezentanta Vida Kavtičnika

Slovenski rokometaš in reprezentant Vid Kavtičnik si je na nedeljski tekmi evropske lige prvakov proti Barceloni huje poškodoval koleno. Zaradi poškodbe križnih vezi naj bi bil 27-letni igralec z igrišč odsoten najmanj šest mesecev.

 

 

Na prvi tekmi osmine finala je francoski Montpellier, katerega član je tudi slovenski reprezentant Vid Kavtičnik, gostil Barcelono. Toda tekmo, na kateri je Montpellier zmagal s 30:28 (17:11), je moral slovenski rokometaš zaradi poškodbe predčasno zapustiti.

 

 

Že v prvem polčasu je Kavtičnik po strelu na Barcelonina vrata doskočil na levo nogo in takoj zatem v bolečinah padel na tla. Z igrišča so mu pomagali soigralci, naslednji dan pa so natančnejši zdravniški pregledi pokazali hudo diagnozo - strgane križne vezi levega kolena.

 

 

27-letni Kavtičnik (njegova soigralca v Montpellierju sta slovenska rokometaša Dragan Gajič in Primož Prošt) je podobno poškodbo staknil že leta 2004. Levičarja, ki igra na položaju desnega krila in desnega zunanjega igralca, po operaciji čaka dolgotrajna in naporna rehabilitacija, tako da bo z rokometnih igrišč odsoten vsaj šest mesecev.