24. 3. 2012

Gorenje tesno izgubilo tudi povratno tekmo proti Nemcem in izpadlo iz evropskega pokala EHF

Igralci Gorenja so izpadli iz nadaljnjega tekmovanja v evropskem pokalu EHF. Po porazu proti nemški ekipi Rhein Neckar Löwen v Velenju (25:27) so tesno izgubili tudi povratni četrtfinalni dvoboj v Mannheimu (29:30).

 

 

Rhein Neckar Löwen – Gorenje Velenje 30:29 (14:15)

 

Mannheim - Dvorana MWS, gledalcev: 1600, sodnika: Malasinskas in Grigalionis (oba Litva).

 

Rhein Neckar Löwen: Stojanović, Fritz, Svensson, Müller 2, Schmid 7, Bielecki, Čupić 6 (1), Gensheimer 7 (1), Myrhol 5, Roggisch, Šešum 2, Lund, Gunnarsson, Russ, Lijewski 1, Groetzki.

 

Gorenje Velenje: Gajić (16 obramb), Taletovič, Dolenec 7 (2), Bezjak 6, Manojlović 4, Melić 5 (1), Medved 3, Gaber, Pucelj 3, Cehte 1, Golčar, Gams, Bajram, Šimič, Dujmovič.

 

Sedemmetrovke: Rhein Neckar Löwen 3 (2), Gorenje Velenje 3 (3).

 

Izključitve: Rhein Neckar Löwen 8 minut, Gorenje Velenje 10 minut.

 

Rdeči karton: Cehte (Gorenje Velenje, 56. minuta).

 

 

 

Velenjčani so se s favoriziranimi Nemci vse do konca povratnega obračuna borili za napredovanje, vendar jim kljub veliki želji v Mannheimu ni uspelo nadoknaditi dveh zadetkov minusa s prve tekme, pa čeprav so vmes že imeli želeno prednost. Toda končnico tekme so bolje odigrali gostitelji in si tako zagotovili nastop v polfinalu.


 

Prvi polčas je imel dve obdobji. Prvo je bilo v znamenju domačinov, ki so vodili tudi že z 8:4 in 10:6. Toda izbranci Branka Tamšeta se niso predali. Z delnim izidom 5:0 so prešli v vodstvo z 11:10, povedli tudi s 15:12, a na odmor odnesli le zadetek prednosti.


 

Toda tudi ta je še vzbujal upanje na ugoden razplet. Ne nazadnje so še dve minuti pred koncem tekme vodili z 29:28 in imeli napad za povišanje vodstva. Toda domači vratar Goran Stojanović je takrat ustavil strel Marka Bezjaka, Andy Schmid je nato v 59. minuti izenačil, nekdanji član Gorenja Ivan Čupić pa v izdihljajih tekme postavil končni izid.

 

 

Pri domačih sta po sedem zadetkov dosegla Andy Schmid in Uwe Gensheimer, pri Gorenju pa je bil prav tako s sedmimi goli najučinkovitejši Jure Dolenec.