24. 3. 2012

Maribor Branik dobil v Izraelu prvo četrtfinalno tekmo pokala challenge proti Maccabiju

Na prvi četrtfinalni tekmi pokala challenge je Maribor Branik v Izraelu zmagal proti Maccabiju iz Tel Aviva z 29:28. Povratni dvoboj (prav tako v Izraelu) bo v nedeljo, 25. marca 2012.

 

 

Maribor Branik - Maccabi Tel Aviv 29:28 (13:12)

 

Rishon Le Zion - Dvorana Maccabi, gledalcev: 500, sodnika: Bašev in Kostov (oba Bolgarija).

 

Maribor Branik: Lončar (3 obrambe), Čudič (3 obrambe), Mirković 5, Tarabochia 2 (1), Svalina 2, Oštir, Špelić 2, Razgor, Pučnik 3, Fister 1, Lesjak, Šoštarič 6, Kleč 8, Špende.

 

Maccabi Tel Aviv: Cohen, Djordjević, Seidner 1, Blecher, Bošković 8, Landsman, Lipetz, Strydom, O. Gabay, Halifi 5, Achronovich, R. Gabay 2, Mitrović 6, Davda 4, Virich 2.

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 4 (1), Maccabi Tel Aviv 3 (2).

 

Izključitve: Maribor Branik 10 minut, Maccabi Tel Aviv 8 minut.

 

Rdeči karton: Špelić (Maribor Branik, 52. minuta).

 

 

 

Precej oslabljeni Mariborčani so z dobro igro dobili prvo srečanje v Tel Avivu proti Maccabiju, na katerem so bili uradno v vlogi gostiteljev. Pričeli so zelo odločno in imeli pobudo na parketu skorajda skozi celotno tekmo, na odmor pa so odšli z minimalno prednostjo (13:12).

 

 

V drugem polčasu so še bolj pritisnili na nasprotnika ter celo vodili tudi že za pet zadetko. Toda Maccabiju je proti koncu tekme vendarle uspelo znižati visok zaostanek, ne pa se tudi rešiti poraza.

 

 

Varovanci trenerja Marka Šibile imajo tako pred nedeljskim povratnim srečanjem, ki bo prav tako v Izraelu, minimalno prednost, a kljub temu lepo priložnost, da postavijo nov zgodovinski mejnik mariborskega rokometa.