25. 3. 2012

Slovenske rokometašice v kvalifikacijah za EP na Nizozemskem v Stožicah gostijo Češko

Slovenska ženska članska reprezentanca se bo v četrtem krogu kvalifikacij za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Nizozemskem pomerila s Češko. Tekma bo v nedeljo, 25. marca 2012, ob 19. uri v dvorani v Stožicah v Ljubljani.

 

 

Oslabljene Slovenke (brez Nine Jeriček, Maje Šon, Manuele Hrnjič in Neje Šoberl) so v tretjem krogu skupine 5 v sredo gostovale na Češkem in v mestu Most izgubile kar z dvanajstimi zadetki razlike (19:31). S tem so si še dodatno zmanjšale možnosti za vsaj drugo mesto v skupini, ki še zagotavlja napredovanje na evropsko prvenstvo, ki ga bo decembra gostila Nizozemska.

 

 

Selektor Tone Tiselj odgovornost in kritike za visok poraz na Češkem prevzema nase, ob tem pa pravi: "Če so kritike zares potrebne, naj ne bodo usmerjene na dekleta, ampak name. Dekleta si jih ne zaslužijo, saj so dala vse od sebe in so si želela zmage. Poleg tega ne potrebujejo kritik, ampak podpore, čeprav je jasno, da smo bili po neuspehu na Češkem vsi žalostni in razočarani," pravi selektor Tone Tiselj.

 

 

Slovenske rokometašice pred prvo kvalifikacijsko tekmo s Češko niso imele niti enega skupnega kakovostnega dneva priprav, na drugi strani pa so imele Čehinje za pripravo kar osem delovnih dni. "Povratna tekma je namenjena tudi že prihodnosti naše reprezentance. Verjamem, da so se dekleta v zadnjih dneh še bolje uigrala in spoznala, tako da pričakujem njihovo boljšo predstavo v Stožicah, kot so jo prikazale na gostovanju," napoveduje selektor Tiselj.

V Mostu so imele slovenske rokometašice zelo slab strelski izkupiček (49-17), poleg tega pa so naredile kar 18 tehničnih napak. "O visoki končni razliki veliko povedo že naslednji podatki: Čehinje so z zunanjih položajev streljale 27-14, mi pa le 27-4, istočasno pa so gostiteljice naredile le šest tehničnih napak ali trikrat manj kot naša reprezentanca," pojasnjuje Tiselj, ki bo moral najti ustrezne zamenjave za manjkajoče igralke (predvsem na položaju leve zunanje in trojke v obrambi) za tekmo v Stožicah.

 

 

Med najboljšimi posameznicami na Češkem je bila vratarka Miša Marinček, a tudi njenih deset obramb ni moglo preprečiti visokega poraza. "Po tekmi smo bile zelo razočarane, saj nismo pričakovale tako visokega poraza. Upam, da se bomo uspele zbrati po velikem razočaranju in se pred domačimi gledalci predstaviti v precej boljši luči. Ne smemo se toliko ubadati z nasprotnicami, ampak se koncentrirati na svojo igro. Če bomo zmanjšale število tehničnih napak in zgrešenih strelov, se lahko nadejamo uspehu," meni slovenska reprezentančna vratarka Miša Marinček.

Kapetanka Nina Jeriček se je poškodovala na zadnjem treningu v Trebnjem pred odhodom na Češko, svojim reprezentančnim soigralkam pa ne bo mogla pomagati niti v Stožicah. "Prepričana sem, da bodo moje soigralke v Ljubljani pokazale boljšo igro kot v Mostu. Naša reprezentanca je mlada in neizkušena, tekme pa izgubljamo s preveliko razliko. Igralke dobro napredujemo v klubih in če bomo imele še več priložnosti za skupne reprezentančne akcije, na katerih bi se še bolj spoznale in uigrale, se bomo spet uvrščale na velika tekmovanja," pravi kapetanka Nina Jeriček.

 

 

Tekma Slovenija - Češka bo v nedeljo, 25. marca 2012, ob 19. uri v dvorani v Stožicah v Ljubljani. Sodila jo bosta Romuna Robert Harabagiu in Silviu Stanescu, delegat pa bo Srb Stevan Popov.

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012 - ŽENSKE (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)