25. 3. 2012

Mariborčani po porazu proti Maccabiju izpadli iz nadaljnjega tekmovanja v pokalu challenge

Maribor Branik je tekmovanje v pokalu challenge končal v četrtfinalu. Mariborčani so po sobotni zmagi proti Maccabiju iz Tel Aviva (29:28) na povratni tekmi (prav tako v Izraelu) izgubili z 29:31 in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

 

 

Maccabi Tel Aviv – Maribor Branik 31:29 (14:10)

 

Rishon Le Zion – Dvorana Maccabi, gledalcev: 600, sodnika: Bašev in Kostov (oba Bolgarija).

 

Maccabi Tel Aviv: Cohen, Djordjević, Seidner, Blecher 6, Bošković 13, Landsman, Lipetz, Strydom, O. Gabay 1, Halifi 3, Achronovich, R. Gabay 1, Mitrović 4, Davda 1, Virich 2.

 

Maribor Branik: Lončar (4 obrambe), Čudič (10 obramb), Mirković 4, Tarabochia 4 (1), Svalina 4 (1), Oštir, Špelić 2, Razgor, Pučnik 2, Fister, Lesjak, Šoštarič 7, Kleč 6, Špende.

 

Sedemmetrovke: Maccabi Tel Aviv 2 (2), Maribor Branik 3 (2).

 

Izključitve: Maccabi Tel Aviv 4 minute, Maribor Branik 2 minuti.

 

 

 

Na sobotni tekmi, ki so jo dobili z zadetkom razlike (29:28), so si Mariborčani priigrali odlično izhodišče za nedeljski povratni dvoboj, ki je bil prav tako v Izraelu. Toda ekipa trenerja Marka Šibile je na drugi tekmi izgubila z dvema zadetkoma razlike in se s skupnim izidom 58:59 poslovila od napredovanja v polfinale.

 

 

Po prvem polčasu druge tekme so gostje zaostajali za štiri zadetke (10:14), v drugem pa so jo do konca uspeli prepoloviti. Toda tudi to ni bilo dovolj za skupen uspeh proti Izraelcem, ki imajo v svojih vrstah štiri tujce: tri Srbe in enega Ukrajinca. Za Maribor Branik je bil usoden prav Srb Novak Bošković, ki je dosegel kar trinajst zadetkov.

 

 

Poleg Maccabija so se v polfinale evropskega pokala challenge uvrstili še Sporting (Portugalska), Wacker Thun (Švica) in Diomidis Argous (Grčija).