26. 3. 2012

Cimos v drugem bobnu, možni nasprotniki Barcelona, Atletico Madrid, Füchse Berlin in Kiel

Na Dunaju bo v torek, 27. marca 2012, ob 11.30 žrebanje četrtfinalnih parov v ligi prvakov in polfinalnih v ostalih treh evropskih pokalih za moške. V bobnu bosta tudi dva slovenska kluba: Cimos (liga prvakov) in Celje Pivovarna Laško (pokal pokalnih zmagovalcev).

 

 

Pred žrebanjem četrtfinalnih parov v elitni ligi prvakov je osem najboljših klubov v Evropi razdeljenih v dva bobna. Rokometaši Cimosa, ki so v osmini finala izločili poljski klub Kielce, so v drugem bobnu skupaj z Realom Ademarjem (Španija), Koebenhavnom (Danska) in Zagrebom (Hrvaška).

 

 

To pomeni, da se Koprčani v četrtfinalu ne morejo srečati s temi tremi klubi. Njihovi možni nasprotniki prihajajo iz prvega bobna, v katerem so Barcelona, Atletico Madrid (oba Španija), Kiel in Füchse Berlin (oba Nemčija).

 

 

Cimos bo prvo tekmo četrtfinala igrali na domačem igrišču (med 18. in 22. aprilom 2012), povratno pa v gosteh (med 25. in 29. aprilom 2012).

 

 

 

LIGA PRVAKOV – BOBNA ZA ŽREBANJE:

 

Prvi boben: Barcelona, Kiel, Atletico Madrid, Füchse Berlin

 

Drugi boben: Reale Ademar, Koebenhavn, Cimos Koper, Zagreb.

 

 

Na žrebanju bodo sodelovali tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško. Letošnji zmagovalci slovenskega pokalnega tekmovanja iz Podčetrtka so v četrtfinalu evropskega pokala pokalnih zmagovalcev izločili portugalsko Benfico iz Lizbone, njihovi možni tekmeci v polfinalu pa prihajajo iz Nemčije (Flensburg, Gummersbach) in Španije (Aragon).

 

 

Izžrebali bodo tudi polfinalne pare v pokalu EHF in pokalu challenge. Oba slovenska predstavnika sta se poslovila v četrtfinalu: od Gorenja so bili v pokalu EHF boljši igralci nemškega kluba Rhein Neckar Löwen, od Maribora Branika v pokalu challenge pa rokometaši izraelskega Maccabija iz Tel Aviva.

 

 

Pokal pokalnih zmagovalcev (polfinale): Aragon (Španija), Flensburg (Nemčija), Celje Pivovarna Laško (Slovenija), Gummersbach (Nemčija).

 

 

Pokal EHF (polfinale): Magdeburg (Nemčija), Rhein Neckar Löwen (Nemčija), Göppingen (Nemčija), Dunkerque (Francija).

 

 

Pokal challenge (polfinale): Sporting Lizbona (Portugalska), Wacker Thun (Švica), Diomidis Argos (Grčija), Maccabi Tel Aviv (Izrael).