26. 3. 2012

Moška reprezentanca bo opravila priprave v Zrečah in nastopila na turnirju v Avstriji

V okviru tedna EHF v aprilu bo moška članska reprezentanca Slovenije opravila priprave v Zrečah in nastopila na močnem mednarodnem turnirju v Innsbrucku v Avstriji. Na tokratno reprezentančno akcijo je selektor Boris Denič povabil 19 igralcev.

 

 

Vabljeni igralci in člani vodstva reprezentance se bodo zbrali v nedeljo, 1. aprila 2012, ob 13. uri v hotelu Dobrava v Zrečah. Od nedelje do vključno srede, 4. aprila 2012, bodo reprezentanti opravili šest treningov.

 

 

Po zadnjem treningu (sreda, 4. aprila 2012) bo slovenska reprezentanca odpotovala na močan mednarodni turnir v Innsbruck v Avstrijo, na katerem bodo poleg gostiteljev in Slovencev nastopili še Grki in Čehi.

 

 

V prvem krogu turnirja bo Slovenija igrala z Grčijo (četrtek, 5. april 2012, ob 18. uri), nato pa sledita še tekmi s Češko (petek, 6. april 2012, ob 18. uri; obe bosta v olimpijski dvorani v Innsbrucku) in Avstrijci (sobota, 7. april 2012, ob 16. uri, Areni Kufstein).

 

 

Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "Na pripravah v Zrečah bomo pozornost namenili taktičnim pripravam napadalnih akcij za junijski kvalifikacijski tekmi za SP s Portugalsko in analizi nasprotnika. Na tokratnem seznamu ni nekaterih igralcev, na primer Gorazda Škofa, Matjaža Brumna in Petra Puclja. Brumen je že pred časom izrazil željo, da bi zaradi napornih klubskih obveznosti in poškodb izpustil tokratno akcijo. Za Škofa glede na izkušnje in reprezentančni staž ni nujno potrebno, da je na vsaki reprezentančni akciji, še posebej pa ne na tej, kjer bomo delali na napadalnih akcijah. Tudi Pucelj ni sporen, a bodo tokrat priložnost dobili mlajši krožni napadalci. Zaradi poškodb seveda manjkajo Vid Kavtičnik, Jure Natek in Nenad Bilbija."

 

 

 

VABLJENI IGRALCI:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Gorenje Velenje
BOMBAČ Dean Cimos Koper
BUNDALO Uroš Cimos Koper
DOBELŠEK Jure Cimos Koper
DOLENEC Jure Gorenje Velenje
GABER Matej Gorenje Velenje
GAJIČ Dragan Montpellier (Francija)
MAČKOVŠEK Borut Celje Pivovarna Laško
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško
MIKLAVČIČ David Gorenje Velenje
PROŠT Primož Montpellier (Francija)
SKOK Matevž Celje Pivovarna Laško
SKUBE Sebastian Cimos Koper
ŠPILER David Zagreb (Hrvaška)
SUŠIN Jure Trimo Trebnje
FLAJS Matej Krka
ZORMAN Uroš Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško
ŽVIŽEJ Miha Bjerringbro-Silkeborg (Danska)

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
ŽUŽEK Gorazd fizioterapevt
KADRIJA Sokol maser
STANIČ Radivoje tehnični vodja
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance

 

 

 

Foto: Arsen Perić/Ekipa