27. 3. 2012

Radojkovič: Proti Špancem brez bele zastave; Matić: Gummersbachu pripada vloga favorita

Trenerja edinih slovenskih klubov, ki sta ostala v Evropi, Fredi Radojkovič (Cimos) in Vladan Matić (Celje Pivovarna Laško), vlogo favoritov prepuščata nasprotnikom. Koprčane v četrtfinalu lige prvakov čaka obračun s španskim klubom Atletico Madrid, Celjane pa v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev z nemškim Gummersbachom.

Možni nasprotniki Koprčanov v četrtfinalu lige prvakov so bili Barcelona, Atletico Madrid (oba Španija), Kiel in Füchse Berlin (oba Nemčija), v Cimosovem taboru pa so upali, da bodo dobili vsaj na papirju malce slabšo ekipo iz Berlina. Toda kroglice so odločile, da se bodo pomerili s klubom, ki je nekoč nosil ime Ciudad Real. "V španskem klubu kljub letos nekoliko manjšemu proračunu kar mrgoli zvezdnikov. Ne bom našteval imen, da ne bi koga izpustil in mu naredil krivico, kljub temu pa mislim, da nismo brez možnosti," ocenjuje Cimosov trener Fredi Radojkovič.

Atletico Madrid je v skupinskem delu (v skupini B so bili še Veszprem, Kielce, Füchse Berlin, Čehovski medvedi in Bjerringbro-Silkeborg) osvojil 16 točk od možnih dvajsetih. Na desetih tekmah je sedemkrat zmagal, dosegel dva neodločena izida in enkrat izgubil (Veszprem). "V dvoboj s Španci ne gremo z dvignjeno belo zastavo. Razen Matjaža Brumna in Gorazda Škofa še nihče v naši ekipi ni prišel tako daleč v ligi prvakov. Zato se ne bojim za motivacijo fantov na igrišču, ta bo zagotovo na vrhunski ravni," se zaveda trener Radojkovič.

Španski klub ima vrhunsko igralsko zasedbo, ki jo sestavljajo španski reprezentanti (Davis, Canellas, Aguinagalde, A. Entrerrios, Hombardos, Parrondo, Šterbik in drugi) in kakovostni tujci (Danec Markussen, Makedonec Lazarov, Šved Källman, Poljak Jurkiewicz, Francoza Abalo in Dinart). Prva tekma bo v soboto, 21. aprila 2012, ob 18. uri v Bonifiki (povratna med 25. in 29. aprilom 2012 v Madridu), trener Radojkovič pa napoveduje: "Moje delo je, da igralce prepričam, da verjamejo v uspeh. Za marsikoga bo to tekma kariere, zato se lahko vsi skupaj veselimo novega rokometnega praznika v Bonifiki."

V polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev so bili možni tekmeci Celja Pivovarne Laško Gummersbach, Flensburg (oba Nemčija) in Aragon (Španija). V celjskem taboru so upali, da jim bo žrebanje naklonilo Špance, a je kmalu postalo jasno, da se bodo 21. ali 22. aprila v dvorani Zlatorog in 28. ali 29. aprila v gosteh pomerili z nemškim Gummersbachom. Kluba sta se doslej na uradnih tekmah med seboj pomerila štirikrat, vedno v ligi prvakov, izid v zmagah pa je 2:2.

"Zelo sem zadovoljen in ponosen, da smo se prebili v polfinale. Za našo dokaj mlado in neizkušeno ekipo je to odličen dosežek, vsaka nova evropska tekma pa je priložnost za dodatno nabiranje prepotrebnih izkušenj," pravi celjski trener Vladan Matić. O Gummersbachu, ki je trenutno v nemški ligi šele na slabem 14. mestu, Matić dodaja: "Drži, da je bil klub na začetku sezone v krizi, a v zadnjem času dokazuje, da se vrača v staro formo. Za nas bo v tem trenutku to pravi nasprotnik."

Gummersbachov dres nosi tudi nekdanji vratar celjskega kluba Aljoša Rezar, zaradi slabih rezultatov pa je brez trenerskega stolčka že pred časom ostal Sead Hasanefendić (nadomestil ga je njegov pomočnik Emir Kurtagić), ki je bil nekoč tudi na klopi Celjanov. Nemški klub je v zadnjih dveh sezonah osvojil evropski pokal pokalnih zmagovalcev, o polfinalnem nasprotniku pa trener Matić meni: "Jasno je, da je Gummersbach favorit. Mi nimamo česa izgubiti, vse, kar bomo dobrega storili, pa bo velik plus za nas. Toda po drugi strani smo sposobni pripraviti tudi presenečenje."

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Cimos v ligi prvakov proti španskemu Atleticu, Celjani v PPZ z nemškim GummersbachomKoprčani v drugem bobnu, možni nasprotniki Barcelona, Atletico Madrid, Füchse Berlin in KielLiga prvakov - osmina finala, povratne tekme