6. 7. 2012

Rokometaši Gorenja in Celja Pivovarne Laško dobili tekmece v skupinskem delu lige prvakov

Na žrebanju na sedežu podjetja Adidas v Herzogenaurachu v Nemčiji so rokometaši Gorenja in Celja Pivovarne Laško dobili nasprotnike v skupinskem delu evropske lige prvakov v naslednji sezoni. Velenjčani bodo igrali v skupini C, Celjani pa v skupini B.

 

 

Pred žrebanjem v mestu blizu Nürnberga so bili rokometaši Gorenja v drugem bobnu, igralci Celja Pivovarne Laško pa v petem od skupno šestih. Aktualni slovenski prvaki iz Velenja bodo igrali v skupini C, v kateri je nosilec danski Koebenhavn, poleg tega pa se bo Gorenje pomerilo še s poljskimi Kielcami, francoskim Chamberyjem, ruskim St. Peterburgom in zmagovalcem kvalifikacijskega turnirja 2. Na kvalifikacijskem turnirju 2 se bodo septembra pomerili Metalurg (Makedonija), Haslum (Norveška), Dinamo Poltava (Ukrajina) in Alpla Hard (Avstrija).

 

 

V težji skupini kot Gorenje bodo nastopili slovenski podprvaki iz Celja. V skupini B je nosilec nemški Kiel, poleg evropskih prvakov pa bodo pivovarji igrali še z madžarskim Veszpremom, španskim Atleticom Madridom, švedskim Sävehofom in zmagovalcem kvalifikacijskega turnirja 3. Na njem bodo septembra nastopili Constanta (Romunija), Tatran Prešov (Slovaška), Maccabi Rishon Le Zion (Izrael) in Bolzano (Italija).

 

 

Liga prvakov se bo v naslednji sezoni začela konec septembra (od 26. do 30.), zadnji (deseti) krog skupinskega dela pa bo na sporedu med 20. in 24. februarjem 2013. Iz vsake izmed štirih skupin se v drugi del tekmovanja uvrstijo po štirje najboljši klubi.

 

 

 

SKUPINE V EVROPSKI LIGI PRVAKOV - SEZONA 2012/13:

 

 

Skupina A: Montpellier (Francija), Čehovski medvedi (Rusija), Flensburg (Nemčija), Ademar Leon (Španija), zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 1, zmagovalec turnirja povabljencev ("wild card")

 

 

Skupina B: Kiel (Nemčija), Veszprem (Madžarska), Atletico Madrid (Španija), Sävehof (Švedska), Celje Pivovarna Laško (Slovenija), zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 3

 

 

Skupina C: Koebenhavn (Danska), Gorenje Velenje (Slovenija), Kielce (Poljska), Chambery (Francija), St. Peterburg (Rusija), zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 2

 

 

Skupina D: Barcelona (Španija), Zagreb (Hrvaška), Kadetten (Švica), Füchse Berlin (Nemčija), Pick Szeged (Madžarska), zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 4.

 

 

 

Odmevi iz taborov treh slovenskih klubov po žrebanju skupin evropske lige prvakov in prvakinjIgralke Krima Mercatorja z Györijem, Podravko Vegeto in zmagovalcem kvalifikacijskega turnirjaV petek, 6. julija, žrebanje skupin lige prvakov in prvakinj, Gorenje in Krim Mercator v drugem bobnu