6. 7. 2012

Odmevi iz taborov treh slovenskih klubov po žrebanju skupin evropske lige prvakov in prvakinj

Trije slovenski klubi v najelitnejših evropskih klubskih tekmovanjih so na žrebanju v Nemčiji dobili nasprotnike v skupinskem delu lige prvakov in prvakinj. Preberite si izjave trenerjev Gorenja, Celja Pivovarne Laško in Krima Mercatorja o razpletu žrebanja in pričakovanjih.

Branko Tamše, trener Gorenja: "Zavedamo se, da je liga prvakov najmočnejše tekmovanje, toda na razplet žrebanja seveda nismo imeli nikakršnega vpliva. Naša skupina je pisana in sestavljena iz močnih in zanimivih ekip, ki so stacionirane na različnih delih Evrope. To pomeni, da vsaka od njih igra malo drugačen rokomet. Skupina ni atraktivna, bo pa zelo zahtevna. Pomerili se bomo z nekaterimi starimi mednarodnimi znanci, izjemno pisano druščino, ki se razlikuje po slogu igre. Navkljub temu je naš primaren cilj uvrstitev v osmino finala. Prepričan sem, da tudi drugi naši nasprotniki v skupini razmišljajo o tem, da bodo imeli težave z nami. Do pričetka tekmovanja v evropski ligi prvakov je še precej časa, mi pa bomo dali vse od sebe, da pustimo dober vtis in da se dokažemo tudi na evropskem terenu."

Vladan Matić, trener Celja Pivovarne Laško: "V vsakem primeru slabih nasprotnikov ni, zato tudi lažje skupine praktično ni. Vseeno pa gre za izjemno atraktivno skupino, kjer se bomo veliko naučili in pridobili izkušnje z našo mlado ekipo. Kiel in Atletico sta vrh evropskega rokometa. Veszprem je prav tako v širšem vrhu, ki poizkuša s to novo ekipo priti prav na sam vrh. Sävehof je zelo dobra ekipa in glede na žreb je realno, da se bomo z njimi ter kvalifikantom borili za napredovanje v osmino finala. A predajali se ne bomo proti nikomur, tudi proti prvim trem ekipam ne in nikomur ne bo lahko proti nam. Z žrebom sem tako dokaj zadovoljen, verjamem pa tudi, da bodo te ekipe privabile številne gledalce v Zlatorog in da bo ta končno ponovno poln. Vsakega nasprotnika bomo spoštovali, a proti nobenemu se ne bomo predajali in vsakega bomo poizkušali premagati. Ne bomo pa odstopali od naše strategije gradnje ekipe, ki ima izjemen potencial."

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: "Današnji žreb v Herzogenaurachu je bil najbolj kakovostno organiziran v zgodovini lige prvakinj in prvakov. Evropska rokometna zveza je v tej smeri naredila velik korak naprej. Pred žrebom nismo imeli posebnih želja, dobili pa smo stare mednarodne znanke in skupino, ki je na las podobna tisti iz minule sezone. Lani smo v prvem delu nastopili z norveškim Larvikom in Podravko, tokrat smo dobili Györ, izjemno močno tekmico pa lahko pričakujemo tudi iz naše kvalifikacijske skupine. Ruski Rostov je po igralskem kadru najbolj kakovosten, izjemno ambiciozen pa je tudi romunski Cluj. Naša skupina je močna in kakovostna, toda ugodna po ekonomski plati. Györ in Koprivnica nista preveč oddaljena niti za naše zveste privržence."

Rokometaši Gorenja in Celja Pivovarne Laško dobili tekmece v skupinskem delu lige prvakovIgralke Krima Mercatorja z Györijem, Podravko Vegeto in zmagovalcem kvalifikacijskega turnirjaV petek, 6. julija, žrebanje skupin lige prvakov in prvakinj, Gorenje in Krim Mercator v drugem bobnu