6. 7. 2012

Moška mladinska reprezentanca Slovenije na EP v Turčiji v drugem krogu premagala še Nemčijo

Po zmagi proti Franciji (30:23) v prvem krogu evropskega prvenstva v Turčiji je bila moška mladinska reprezentanca Slovenije uspešna tudi v drugem. Ekipa selektorja Slavka Iveziča je danes v skupini D v Ankari premagala tudi Nemčijo z 31:25 (14:14) in si že zagotovila napredovanje med osem najboljših v Evropi.

Slovenija - Nemčija 31:25 (14:14)

Ankara - Športna dvorana Ankara Arena, gledalcev: 250, sodnika: Mandak in Rudinsky (oba Slovaška).

Slovenija: Žitnik, Zaponšek (22 obramb), Žabič 2, Cehte 7, Gorela, Špende, Šoštarič 7 (2), Potočnik, Mačkovšek 6, Sendelbah 1, Hrastnik 2, Bradeško, Kodrin, Gorenjak 1, Nosan, Fidel 5.

Nemčija: Storbeck (6 obramb), Semisch (3 obrambe), Zieker 8 (3), Torbrügge 1, Backhaus, Kühn 6, Durak 1, Wiede 2, Feld 2, Tauabo, Schmidt, Forstbauer 4, Hansen, Lemke, Weber 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Nemčija 3 (3).

Izključitve: Slovenija 8 minut, Nemčija 8 minut.

Slovenska mladinska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Turčiji presenetila še Nemce in vknjižila še drugo visoko zmago ter potencialno že tudi (najmanj) dve točki za nadaljevanje prvenstva. Slovenci bodo do konca prvenstva ostali v Ankari in se jim ne bo potrebno seliti.

Svojo odločnost so naši mladinci pokazali že na začetku srečanja, ko so povedli in držali prednost dveh zadetkov vse do 15. minute. Žal so odigrali dobro le v napadu, precej slabo pa v obrambi, zato so Nemci izenačili in skoraj do konca polčasa z razliko plus dva narekovali ritem igre. Ob koncu polčasa je slovenskim mladincem le uspelo izenačiti, k temu pa je največ prispeval vratar Zaponšek, ki je v prvem delu zbral 12 od skupno neverjetnih 22 obramb.

S precej boljšo obrambo so si Slovenci že na začetku drugega dela priigrali tri zadetke razlike, kar je nemškega trenerja Schwarzerja, nekdanjega asa nemške izbrane vrste, prisililo v dve minuti odmora. Toda niso pomagale, kajti Ivezič in pomočnik Luzar sta imela boljše adute na igrišču. Naši niso niti malo popuščali in v zelo trdem srečanju na krilih obramb odličnega Zaponška držali in gradili razliko do konca srečanja. Veselje po tekmi je bilo nepopisno. Igralec tekme na slovenski strani je bil Rok Zaponšek, a je potrebno pohvaliti prav vse igralce, kajti vsak je prispeval svoj pomemben delež.

Slavko Ivezič, selektor reprezentance Slovenije: "Četudi Nemci veljajo za enega favoritov prvenstva, smo šli v tekmo z mislijo, da jih lahko premagamo. V prvem delu smo kljub neodločenemu izidu igrali preveč medlo v obrambi, po razgovoru v garderobi pa so fantje le doumeli, da imajo enkratno priložnost, da že danes rešimo vprašanje uvrstitve med osem najboljših in tudi borbe za visoka mesta na tem prvenstvu. Zelo dobro smo odigrali v obrambi, k izdatni zmagi pa je precej prispeval vratar Zaponšek. Zaenkrat smo uresničili naš napovedani cilj pred prvenstvom. Čaka nas še ena težka preizkušnja, ki jo moramo opraviti z odliko."

V soboto je na prvenstvu prost dan, v nedeljo pa Slovence čaka še zadnja tekma v skupini D - ob 18. uri se bodo pomerili z reprezentanco Srbije. V drugem krogu so Srbi le za zadetek izgubili proti Franciji, bilo je 27:28 (13:17).

Vrstni red po 2. krogu: 1. Slovenija 4 točke, 2. Nemčija 2, 3. Francija 2, 4. Srbija 0.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADINCE - TURČIJA 2012Slovenski mladinci so nastop na EP v Turčiji začeli z visoko zmago proti FrancozomSelektor Slavko Ivezič: Osnovni cilj je uvrstitev med osem najboljših reprezentanc v EvropiPredstavljamo vam igralce in člane vodstva moške mladinske reprezentance na EP v TurčijiSlovenski mladinci izgubili tudi drugo pripravljalno tekmo s Hrvaško pred EP v TurčijiPoraz slovenskih mladincev na tekmi s Hrvati, jutri z istim tekmecem še v krškem