13. 8. 2012

Slovenska rokometna sodnika Nenad Krstič in Peter Ljubič sta se vpisala v zgodovino

Slovenskih rokometašev ni bilo na OI v Londonu, a še vedno ostajajo edini v družini slovenskih kolektivnih športov z dvema udeležbama na OI (Sydney 2000 – 8. mesto, Atene 2004 – 11. mesto). Zdaj sta se v zgodovino slovenskega rokometa vpisala še Nenad Krstič in Peter Ljubič, saj sta postala prva slovenska rokometna sodnika, ki sta sodila finale OI.

Slovensko sojenje ima bogato zgodovino tudi pri udeležbi sodnikov na velikih tekmovanjih. Na olimpijskih igrah so do zdaj sodili Herbert Jeglič in Štefan Jug, Leon Kalin in Enes Korič, Janko Požežnik in Darko Repenšek, poseben prostor pa sta na svojih drugih olimpijskih igrah dobila Nenad Krstič in Peter Ljubič.

Sodila sta že na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, na letošnjih igrah v Londonu pa sta se izborila za svojevrstno čast. Postala sta prva slovenska sodnika, ki sta sodila finale OI. Po obračunu Francije in Švedske, ki je pripadel francoskim rokometašem, sta za svoje delo dobila številne komplimente. Še največja pohvala za sodnika pa je dejstvo, da po tekmi ni bilo niti ene pripombe na njuno delo, kar pomeni, da sta bila praktično nevidna.