12. 10. 2012

Koprčane na prvi tekmi drugega kroga pokala EHF čaka gostovanje na Nizozemskem

Rokometaši Cimosa se bodo po neuspešnem naskoku na ligo prvakov znova predstavili na evropskem prizorišču. V drugem krogu pokala EHF se bodo pomerili z nizozemskim Volendamom, prva tekma bo v soboto, 13. oktobra, ob 19. uri na Nizozemskem.

Koprska zasedba je na septembrskem kvalifikacijskem turnirju za nastop v ligi prvakov zasedla četrto mesto, na Azurni obali je slavil nemški HSV Hamburg pred francoskim Saint-Raphaelom in poljsko Wislo iz Plocka. Zadnje mesto ji je prinesel nastop v tej sezoni prenovljenemu pokalu EHF, v minuli sezoni tretjeuvrščena ekipa v državnem prvenstvu pa je v dvoboju z zasedbo iz dežela tulipanov absolutna favoritinja.

"V začetku sezone smo imeli številne težave s poškodbami, zdaj se stanje počasi normalizira. Še vedno ima nekaj zdravstvenih težav Nikola Manojlović, do tekme pa bo bržkone nared," je uvodoma dejal koprski trener Fredi Radojkovič in dodal: "Pričakujem kakovostno tekmo. O nizozemski ekipi nekateri pravijo, da gre za 'rokometnega eksota', a s tem se ne morem strinjati, saj je v prvem predkrogu dvakrat premagala švicarski Bern. V vsakem primeru smo mi favoriti, toda to moramo potrditi z našo dobro igro."

Koprska zasedba je v minuli sezoni prikazala izjemno dobre predstave v ligi prvakov, izpadla pa je šele v četrtfinalu, ko jo je izločil španski Atletico iz Madrida, ki je na sklepnem turnirju v Kölnu nato izgubil finalni dvoboj z nemškim Kielom.

Slovenija ima v drugem krogu pokala EHF še enega predstavnika, mariborski Branik pa se je z islandskim moštvom Kopavogur dogovoril, da bo obe tekmi igral prihodnji teden v dvorani Tabor.