14. 10. 2012

Igralke Krima Mercatorja v evropski ligi prvakinj v Stožicah premagale Cluj z zadetkom razlike

V prvem krogu evropske lige prvakinj (skupina B) so se rokometašice Krima Mercatorja pomerile z romunskim klubom Jolidon Cluj. Slovenske prvakinje so v dvorani v Stožicah zmagale z zadetkom razlike - končni izid je bil 28:27 (15:13).

Krim Mercator - Jolidon Cluj 28:27 (15:13)

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev 1500, sodnika: Leszczynski in Piechota (oba Poljska).

Krim Mercator: Grubišić, Martin 1, Wörz, Mavsar, Stefanišin, Bodnjeva 3, Lazović 9, Kain, Torstenson, Zulić, Müller 8 (1), Gregorc, Krpež 2, Vergeljuk 2, Zrnec 3, Potisek.

Jolidon Cluj: Petroczi, Florea, Paraschiv 2, Dinca 4, Laslo, Valean, Chintoan, Tivadar 3, Tetean, Mazarean, Turcas, Safta, Cartas 7 (4), Senocico 8, Vadineanu 3, Munteanu.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 2 (1), Jolidon Cluj 5 (4).

Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Jolidon Cluj 4 minute.

Ljubljančanke, ki jih je pred tekmo prišla pozdravit tudi Daniela Piedade (ta zelo dobro okreva po možganski kapi), so ligo prvakinj kljub vsem tegobam, ki so jih v zadnjem času pestile, začele z zmago. Sama igra je pričakovano pustila še nekoliko mešane občutke, že zdaj pa je jasno, da Krim z Nemko Susann Müller dobil pravo okrepitev. Ta je bila ob Barbari Lazović tudi najbolj razpoložena igralka domače ekipe.

Krim, ki se je skozi vse pripravljalno obdobje ukvarjal z različnimi zdravstvenimi težavami, veliko neznank pa je bilo zaradi teh razlogov tudi za današnjo tekmo, je obračun z novinkami v ligi prvakinj začel z Jeleno Grubišić v vratih, Ljudmilo Bodnjevo na položaju krožne napadalke, Majo Zrnec in Katarino Krpež na krilih ter Barbaro Lazović, Susann Müller in Lineo Torstenson na zunanjih položajih.

Ta postava je odlično začela tekmo, saj je že po desetih minutah moral gostujoči strateg Gheorghe Covaciu vzeti minuto odmora. Takrat se je na semaforju svetil rezultat 7:1 v korist domačih igralk, ki so ob razpoloženi Grubišićevi s protinapadi in odločno igro v napadu, v kateri je prednjačila predvsem Nemka Müllerjeva, brez težav rešetale romunsko mrežo. Po minuti odmora so do sape prišle tudi igralke Cluja, ki so se približale na 6:9, 8:11 in 10:13, a vodstva domačink niso resno ogrozile.

Kljub Tisljevim menjavam, te so bile nujne ob vseh zdravstvenih težavah za držanje ritma, in kar nekaj napakam v igri so gostiteljice tekmice držale na dokaj varni razdalji. A v samem zaključku polčasa je domača obramba povsem razpadla, Romunke so zlahka prihajale do strelov, ki jih niti Grubišićevi ni več uspelo ustavljati, tako da so se Romunke pred drugim polčasom povsem približale (13:14), na glavni odmor pa sta šli ekipi ob izidu 15:13.

Cluj je v uvodu drugih 30 minut hitro izid poravnal na 16:16, na srečo Krima pa sta bili razpoloženi Müllerjeva in Lazovićeva, ki sta z goli z zunanjih položajev spet svoji ekipi priigrali tri gole naskoka (19:16, 21:18), Marina Vergeljuk pa je v 45. minuti povišala na 23:19. V zadnjih deset minut so gostiteljice vstopile s petimi goli naskoka (27:22), kolikor je znašala prednost tudi v 55. minuti po zadetku Bodnjeve, kar je kljub slabšemu zaključku (Romunke so pri zaostanku s 24:28 naredile delni izid 3:0) že pomenilo prvi točki za ljubljansko ekipo v tej sezoni lige prvakinj.