23. 10. 2012

Selektor Denič objavil seznam 19 igralcev za kvalifikacijski tekmi z Romunijo in Belorusijo

Moška članska reprezentanca Slovenije se bo na začetku kvalifikacij za nastop na EP 2014 pomerila z Romunijo in Belorusijo. Selektor Boris Denič je objavil seznam 19 igralcev za tekmi z Romuni (sreda, 31. oktober, ob 20.15 v Kopru) in Belorusi (nedelja, 4. november, ob 13. uri v Minsku).

V kvalifikacijski skupini 3 za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2014 igrajo Slovenija, Islandija, Belorusija in Romunija, v letošnjem letu pa bo ekipa selektorja Borisa Deniča odigrala dve tekmi. V prvem krogu bo v dvorani Bonifika v Kopru gostila Romunijo, v drugem pa bo gostovala pri Belorusiji v Minsku. Naslednji krog bo aprila 2013, ko bodo Slovenci najprej gostili Islandce, nato pa še gostovali pri istem nasprotniku.

Cilj slovenske reprezentance je, da v kvalifikacijski skupini za EP 2014 osvoji prvo ali drugo mesto, kar ji prinaša uvrstitev na sklepni turnir. Slovenski selektor Boris Denič na prvi reprezentančni zbor ni povabil Vida Kavtičnika (Montpellier) in Jureta Natka (Magdeburg), ki sta poškodovana, v reprezentanco pa se vračata Nenad Bilbija, ki je po operaciji ahilove tetive že v polnem pogonu pri nemškem Mindnu ter Klemen Cehte (Gorenje Velenje). Na Deničevem seznamu je tudi Dragan Gajič (Montpellier), ki ni več med osumljenimi za domnevno prirejanje tekme v Franciji, novinec na seznamu je krožni napadalec Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško).

"Ocenil sem, da v tej akciji ne potrebujemo treh vratarjev. Celjskega zunanjega igralca Boruta Mačkovška nisem vpoklical, ker v zadnjem času ni v stalni formi, zato pa je Klemen Cehte. Peter Pucelj je imel v drugi polovici minule sezone zdravstvene težave, v zadnjem času se lovi, a problem je, da nima zadostne minutaže v Velenju. Zaradi tega sem se odločil, da vpokličem Blaža Blagotinška, ki je morda prihodnost slovenskega rokometa," je dejal selektor Boris Denič.

"Romunija in Belorusija sta reprezentanci, ki se želita vrniti na evropski rokometni zemljevid. Obe državi sta v zadnjem obdobju veliko vložili v rokomet, a tudi mi imamo svoje cilje. Naša želja je, da nadaljujemo s kontinuiteto nastopov na velikih tekmovanjih, na tej prvi tekmi v Kopru pa nas zanima zgolj zmaga," je pojasnil selektor Denič.

Slovenija je na dosedanjih treh medsebojnih tekmah vselej premagala Romunijo, z Belorusijo pa je igrala pet tekem: njen izkupiček je štiri zmage in poraz. Slovenska reprezentanca se bo zbrala v nedeljo, 28. oktobra, v Ankaranu, do tekem z Romunijo in Belorusijo pa bo vadila v koprski dvorani Bonifika.

SEZNAM IGRALCEV ZA TEKMI Z ROMUNIJO IN BELORUSIJO:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Gorenje Velenje
BILBIJA Nenad Minden (Nemčija)
BLAGOTINŠEK Blaž Celje Pivovarna Laško
BOMBAČ Dean Cimos Koper
BUNDALO Uroš Cimos Koper
CEHTE Klemen Gorenje Velenje
DOBELŠEK Jure Cimos Koper
DOLENEC Jure Gorenje Velenje
GABER Matej Gorenje Velenje
GAJIĆ Dragan Montpellier (Francija)