2. 11. 2012

Krimovke v četrtem krogu evropske lige prvakinj gostujejo pri Györu na Madžarskem

Rokometašice Krima Mercatorja v četrtem krogu skupine B v evropski ligi prvakinj čaka še ena zahtevna preizkušnja. V soboto, 3. novembra, ob 15.45 bodo izbranke trenerja Toneta Tislja gostovale pri favoriziranem Györu na Madžarskem.

 

 

Po nedeljskem visokem porazu v Stožicah proti Györu z 20:31 tokrat igralke Krima Mercatorja v manj kot tednu dni čaka še en obračun z madžarsko ekipo, prvo favoritinjo v skupini B in eno od kandidatk za končno slavje, zato čudeža ne pričakujejo. Krimovke so po domači zmagi nad Clujem in porazu v Koprivnici minulo nedeljo gostile favoritinje skupine Györ in vknjižile visok poraz. A ta ni preveč zmotil ljubljanske vrste, saj je bil nekako pričakovan in ga skušajo igralke vzeti - tako kot prihajajočega v Györu - kot dober trening za nadaljevanje, ki sledi v ligi prvakinj proti Cluju in doma proti Podravki iz Koprivnice.

 

 

"Glede na to, v kakšnem položaju smo ta trenutek, menim, da se vse dogaja po pričakovanjih. Mi smo edini klub, ki imamo res velike težave s poškodbami in smo nekje na 50 odstotkih tistega, kar sicer lahko pokažemo. Druge ekipe teh težav nimajo. Pokazalo se je, da je med našimi tekmeci Cluj najšibkejša ekipa in zato smo lahko veseli, da smo prvo tekmo dobili, drugače bi bila za nas sezona že končana. Podravka je potem pokazala, da nadaljuje kakovostne igre iz lanske sezone, Györ pa je tako in tako eden najresnejših kandidatov za osvojitev lige prvakov," je o dosedanjem poteku evropske sezone povedal trener Tone Tiselj.

 

 

Trener ljubljanske ekipe pred gostovanjem na Madžarskem ne pričakuje čudeža: "Težko je karkoli napovedovati. Györ je v tem trenutku v vseh pogledih kakovostnejša ekipa kot mi. Mi sicer vsako tekmo igramo boljše, a dejstvo je, da je tudi nasprotnik vsako tekmo boljši. Za nas je pomembno, da počasi vračamo naše igralke v igralni proces. Čaka nas tekma, ki jo bomo skušali odigrati čim boljše in pridobiti kakšno novo igralko za zadnja dva obračuna, da se bo na parket v dobro formo vrnila kakšna od naših igralk."

 

 

"Predvsem bo treba zmanjšati naše napake in se nasprotniku skušati čim bolje postaviti po robu. Vemo, da gre za zelo kakovostnega tekmeca, ampak mi se trudimo in delamo v tej smeri, da se pokažemo v čim lepši luči," je dejala ljubljanska igralka Maja Zrnec in dodala: "Seveda ni prijetno pred domačimi navijači izgubiti evropske tekme, še sploh s tako visoko razliko, ampak dejstvo je, da imamo v ekipi kar nekaj težav s poškodbami. Če bi bile vse igralke zdrave, sem prepričana, da bi bilo drugače. Kljub tem težavam se bomo s soigralkami trudile, da popravimo vtis z nedeljske tekme. Nato bomo skušale z zadnjo tekmo pred domačimi navijači proti Podravki pokazati, da smo iz pravega testa in vredne, da nas pridejo gledalci spodbujat v večjem številu."

 

 

Zrnčeva se zaveda, da najpomembnejši dve tekmi to sezono za krimovke šele prihajata: "Res je, ta tekma konec tedna za nas ni najpomembnejša, bolj pomembni bosta zagotovo tekmi proti Cluju in Koprivnici. Ti dve tekmi bosta brez dvoma za nas odločilni, zato se ju že veselimo."

 

 

Tekmo v Györu bosta sodili litovski sodnici Viktorija Kijauskaite in Ausra Zaliene.