6. 11. 2012

RZS in Sportklub podpisala triletno pogodbo o prenosu tekem 1. NLB Leasing lige za moške

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani sta Franjo Bobinac, predsednik RZS, in Marko Simeunović, prvi človek Sportkluba za Slovenijo, podpisala pogodbo o prenosu tekem v 1. NLB Leasing ligi. Pogodba velja za tri tekmovalne sezone.

 

 

Pravzaprav gre za nadaljevanje (podaljšanje) dosedanje pogodbe o triletnih televizijskih pravicah prenosov tekem prve lige v moški konkurenci, ki jih je imel Sportklub. Prvi neposredni televizijski prenos v sezoni 2012/13 naj bi Sportklub opravil februarja prihodnje leto oziroma še pred koncem letošnjega leta, če bo katera izmed tekem najboljših klubov odločala o uvrstitvi v končnico.

 

 

Franjo Bobinac, predsednik RZS: "Vesel sem, da je rokomet zelo zanimiva športna panoga tudi za takšno televizijsko hišo, kot je Sportklub. Po drugi strani sem vesel, da je tako ugledna televizijska hiša v rokometu prepoznala atraktivno športno panogo. To, kar je bil pred mnogimi leti Eurosport za šport, se mi zdi, da to zdaj postaja Sportklub za Slovenijo oziroma za celotno področje zahodnega Balkana. In tudi interesi naših pokroviteljev na tem področju so največji. Gre torej za zmagovito kombinacijo in formulo, ki jo morda kateri drugi mediji zaenkrat še niso znali zagrabiti. Vsi rokometni navdušenci, ki ne bodo uspeli priti na tekme najboljših slovenskih klubov, bodo res lahko po zaslugi Sportkluba uživali. Verjamem, da je prav 1. NLB Leasing liga tisti produkt RZS in ostalih, ki je - poleg reprezentance - tudi najbolj kakovosten. Ampak močne reprezentance ne bi bilo brez močnega ligaškega tekmovanja in klubov." 

 

 

Marko Simeunović, direktor podjetja Iko Media Pro: "Z veseljem smo se odzvali na pogovore s predstavniki RZS, še posebej, ker smo uspeli dobiti tudi pravice za prenose tekem v evropski ligi prvakov in prvakinj v rokometu. Z RZS smo se hitro dogovorili za prenose tekem 1. NLB Leasing lige na naši televiziji. Števlo tekem, ki jih bomo prenašali, sicer ne bo v takšni količini kot v preteklih treh letih, saj gre zaenkrat za dogovor za prenos dvanajstih tekem v vsaki sezoni. Seveda je možen prenos še kakšne dodatne tekme, v vsakem primeru pa bomo prenašali predvsem tekme štirih najboljših slovenskih moških klubov. Prepričan sem, da bo končnica, tako kot vedno doslej, tudi v letošnji sezoni zelo zanimiva."

 

 

 

Foto: Grega Wernig/Ekipa