7. 11. 2012

Jeruzalem Ormož - Maribor Branik 23:39 (8:15)

Jeruzalem Ormož je v devetem krogu v 1. NLB Leasing ligi visoko izgubil na domačem igrišču. Od Ormožanov so bili uspešnejši rokometaši Maribora Branika, ki so zmagali kar s 16 zadetki razlike - bilo je 39:23 (15:8).

 

 

 

 

 

JERUZALEM ORMOŽ - MARIBOR BRANIK 23:39 (8:15)

 

 

Ormož - Dvorana na Hardeku, gledalcev: 300, sodnika: Ocvirk in Štrigl (oba Velenje).

 

Jeruzalem Ormož: Šišmanović 1, Mesarič 4, Kljajić 4, Žuran, Žmavc, Hrupič, Gregorc 7 (4), Belec, Špiljak 3, Čudič 1, Radujković 1, Kirič, Bogadi 2, Rajšp, Ogorelc.

 

Maribor Branik: Krajnc, Štefanič 1, Mirković 4, Tarabochia 1 (1), Svalina 3 (1), Oštir, Špelić 8, Špende, Razgor 2, Pučnik 3, Čudič, Pešić, Zarabec 6 (1), Šoštarič 4, Sok 5, Šimič 1, Mlakar 1.

 

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 6 (4), Maribor Branik 3 (3).

 

Izključitve: Jeruzalem Ormož 2 minuti, Maribor Branik 4 minute.

 

 

 

Mariborski rokometaši so se sprehodili do novih dveh točk in zadržali četrto mesto v državnem prvenstvu. Varovanci gostujočega stratega Marka Šibile so bili za razred ali dva boljši v vseh elementih igre, dodatno pa so jim nalogo olajšali domači rokometaši, ki so naredili številne osnovnošolske napake.

 

 

Mariborčani so si na polčasu priigrali visoko prednost, svojo zalogo v zadetkih pa so v drugem polčasu praktično podvojili, številne gole pa so dosegli iz bliskovitih nasprotnih (pol)protinapadov.

 

 

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Nikola Špelić z osmimi in Miha Zarabec s šestimi zadetki. V poraženi je Luka Gregorc dosegel sedem, Danijel Mesarič in Anže Kljajić pa po štiri gole. Ormoška ekipa bo v naslednjem krogu gostovala v Izoli, mariborska pa bo na domačem igrišču gostila Celje Pivovarno Laško. Obe tekmi bosta v soboto, 10. novembra.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13