8. 11. 2012

Gasilci in civilna zaščita v Zlatorog na tekmo Celje Pivovarna Laško - THW Kiel

Tako kot je vsa Slovenija še vedno pod velikim vtisom poplav, ki so našo državo prizadele v zadnjih dveh dneh, so pod enakim vtisom tudi v RK Celje Pivovarna Laško. V teh dneh so bili, tako kot vsi v Sloveniji, priča neizmerni požrtvovalnosti številnih prostovoljnih in poklicnih gasilcev ter pripadnikov civilne zaščite. Velika večina njih deluje na prostovoljni bazi, zato se jim želijo v imenu vseh vsaj simbolično zahvaliti.

V ta namen jim RK Celje Pivovarna Laško podarja ogled tekme Velux EHF lige prvakov, ki bo 17. novembra v dvorani Zlatorog v Celju, nasprotnik Kluba s ponosom, pa bo nihče drug kot aktualni evropski prvak in trenutno najboljša ekipa na svetu, nemški THW Kiel.

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško bo v naslednjih dneh na kontakte društev naslovil vabila, ker pa ne želijo nikogar izpustiti, pozivajo vsa gasilska društva, enote in enote CZ, ki bi si želeli ogledati tekmo med RK Celje Pivovarna Laško in THW Kielom, da jih kontaktirajo na vstopnice@rk-celje.si in javijo ime gasilskega društva, oziroma enote in število članov, ki si želijo ogledati to tekmo.

Številni člani celjskega kluba smo bili  v minulih dneh deležni, ali priča te nesebične pomoči, ki vse skupaj navdaja s ponosom in optimizmom za v prihodnje. Pripadniki teh društev so nam še enkrat več pokazali, da ko vsi stopimo skupaj, smo močnejši in lahko tako ali drugače premagamo tudi takšne težave, kot jih je bila Slovenija deležna v minulih dneh. Tega se skupaj z igralci zavedamo vsi, ki vemo, da delo vseh teh še ni zaključeno in da bodo v veliko pomoč tudi pri odpravljanju posledic ujme: »V minulih dneh smo lahko videli kaj pomeni nesebična pomoč številnih, predvsem bi rad izpostavil gasilce in člane civilne zaščite, čeprav ne smemo pozabiti niti vseh drugih. Sam sem član prostovoljnega gasilskega društva in sem velik simpatizer njihovega delovanja. Narave se ne da zaustaviti, a ti ljudje so s svojo nesebično pomočjo pomagali in omilili škodo, ki je nastala, posledice pa bodo odpravljali tudi v naslednjih dneh. Mnogokrat so edina rešilna bilka, ko se zgodijo nesreče in mnogi občani so jim hvaležni vse življenje. Mi kot športniki imamo majhno možnost, da se jim s pozornostjo vsaj malo zahvalimo za delo, ki ga po veliki večini opravljajo prostovoljno, z njim pa nam kažejo kaj vse se da storiti zgolj z dobro voljo. Vesel sem, da jim lahko izkažemo hvaležnost na takšen način ter jim omogočimo, da se za nekaj časa povsem sprostijo in uživajo v športnem spektaklu, kot bo tekma s Kielom,« je ob tem izpostavil slovenski reprezentant in član Celja Pivovarne Laško, Sebastian Skube, poleg katerega sta iz prve celjske ekipe člana prostovoljnega gasilskega društva tudi vratar Urban Lesjak in levi zunanji igralec Rok Žuran.

RK Celje Pivovarna Laško bo rezerviral vstopnice za omenjeno srečanje, za katerega sicer vlada dokaj veliko zanimanje. Če bo na koncu prijav več, kot bo na voljo mest v dvorani, klub ne bo nikogar zavrnil, temveč bo ponudil vstopnice za nekatere naslednje tekme, kot sta denimo domači derbi s Cimos Koprom ali tekma lige prvakov z Veszpremom.