9. 11. 2012

Igralke ekipe GEN-I Zagorje v nedeljo čaka prva tekma tretjega kroga evropskega pokala EHF

Evropsko sezono bodo začele tudi rokometašice ekipe GEN-I Zagorje. V nedeljo, 11. novembra 2012, ob 18. uri bodo pred domačimi gledalci odigrale prvo tekmo evropskega pokala EHF, njihov nasprotnik pa bo ekipa Prištine s Kosova.

Vodilna ekipa v prvi slovenski rokometni ligi, ki je v tej sezoni premagala tudi Krim Mercator, se bo v tretjem krogu pokala EHF pomerila s Prištino. Prva tekma bo v nedeljo, 11. novembra, v Zagorju ob Savi, povratna pa v soboto, 17. novembra, na Kosovu.

Ekipa iz Zasavja nima veliko podatkov o svojih mednarodnih tekmicah, glede na njihove predstave v tej sezoni pa so absolutne favoritinje. V zadnjem tednu so vadile brez svojega trenerja Bojana Voglarja, prvi mož stroke zasavske ekipe bo po nedeljski operaciji slepiča konec tega tedna znova stopil ob rob igrišča in vodil svoje varovanke na letošnji krstni mednarodni tekmi.

"O Prištini nimamo veliko informacij, na voljo imamo le en posnetek, ki ga v teh dneh analiziramo. Ne glede na kosovsko neznanko bomo naredili vse, da se prebijemo v osmino finala pokala EHF, upam pa tudi na preboj med osem, kar je eden od naših ciljev, ki smo si ga zastavili pred začetkom sezone," je uvodoma dejal trener Bojan Voglar.

Zagorjanke v tej sezoni blestijo na domačem prizorišču: na osmih tekmah so dosegle osem zmag, v prvi polovici oktobra pa so v gosteh premagale tudi krimovke, edine poklicne rokometašice na slovenskih tleh. "V pripravljalnem obdobju smo dobro delali in selekcionirali igralski kader, ob tem pa smo naredili tudi velik korak naprej v organizaciji kluba. Naša želja je bila, da se v vseh segmentih približamo Krimu, kar nam je do neke mere tudi uspelo," je dodal Voglar.

Prva tekma tretjega kroga evropskega pokala EHF se bo v športni dvorani v Zagorju ob Savi v nedeljo začela ob 18. uri, povratna pa bo šest dni kasneje v Prištini.