10. 11. 2012

Istrabenz Plini Izola - Jeruzalem Ormož 30:24 (14:15)

Proti ekipi Jeruzalem Ormož so rokometaši kluba Izola Istrabenz Plini Izola dosegli tretjo zmago v letošnji prvoligaški konkurenci. V domači dvorani so v desetem krogu zmagali s 30:24 (14:15).

 

 

 

 

ISTRABENZ PLINI IZOLA - JERUZALEM ORMOŽ 30:24 (14:15)

 

 

Izola - Športna dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Pangerc in Veber (oba Ljubljana).

 

Istrabenz Plini Izola: Jurič, Jelovčan, Dolenc 1, Gorela 10, Božič 9 (2), Špegel, Kojić 3 (2), Bubnič, Koštric, Ponikvar, Redžić 1, Fidel 3, Smolnik 1, Ponikvar 2, Slobodnik, Kević.

 

Jeruzalem Ormož: Šišmanović 4, Mesarič 2, Kljajić, Žuran, Žmavc 1, Hrupič, Gregorc 2, Belec, Špiljak 3, Čudič 5 (4), Radujković 5, Kirič, Bogadi 2, Rajšp, Ogorelc.

 

Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 6 (4), Jeruzalem Ormož 7 (4).

 

Izključitve: Istrabenz Plini Izola 12 minut, Jeruzalem Ormož 8 minut.

 

 

 

Izolska ekipa je po porazu na primorskem derbiju dosegla tretjo zmago v državnem prvenstvu, potem ko je na domačem igrišču premagala zasedbo iz Ormoža. Prleki so bili v prvem polčasu povsem konkurenčni izbrancem domačega trenerja Sebastjana Podbregarja, ki jih je dober začetek in nekajkratno vodstvo s tremi zadetku očitno uspavalo, predvsem v sami končnici prvega dela, ki so ga končali s primanjkljajem.

 

 

V drugem polčasu so vendarle zaigrali bolj zrelo in odgovorno, predvsem pa so se izognili hudim nihanjem v svoji igri. V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Jan Gorela z desetimi in Peter Božič z devetimi goli, v gostujoči pa sta Bojan Čudič in Siniša Radujković dosegla po pet zadetkov.

 

 

Izolska ekipa se bo v sredo, 14. novembra, v gosteh pomerila s Celjem Pivovarno Laško, ormoški Jeruzalem pa bo v soboto, 17. novembra, na domačem igrišču gostil koprski Cimos.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13