30. 11. 2012

Velenjski rokometaši po nov par točk proti ruskemu klubu St. Peterburg v Čehov

Rokometaši Gorenja so na prvi tekmi evropske lige prvakov do tal potolkli ruske podprvake iz Sankt Peterburga in slavili s 35:22, na njuni drugi medsebojni tekmi v Čehovu pa pričakujejo veliko bolj zahtevno nalogo od septembrske v Rdeči dvorani. Rusko-slovenski klubski rokometni obračun se bo v soboto, 1. decembra, pričel ob 17. uri.
 
 
Igralci iz Sankt Peterburga zaradi svoje neprimerne in zastarele dvorane Jubilejnij vse tekme v ligi prvakov igrajo v predmestju Moskve, kjer sicer domujejo Čehovski medvedi. Velenjčani se bodo proti ruski prestolnici odpravili v petkovih zgodnjih jutranjih urah, najprej jih čaka avtobusna vožnja do Dunaja, nato pa se bodo z letalom odpravili proti Moskvi.
 
 
V vrstah slovenskih prvakov se zavedajo, da so na sobotni tekmi papirnati favoriti, a to bodo morali dokazati tudi na igrišču. "Zaradi rezultatov na mednarodnem in domačem prizorišču v zadnjem mesecu smo na tem dvoboju favoriti, hkrati pa bi rad opozoril, da je pred nami vse prej kot lahka naloga. Na prvi medsebojni tekmi smo resda visoko zmagali in Sankt Peterburg nadigrali v vseh elementih rokometne igre, tekma v Čehovu pa bo povsem nova zgodba. Mi se tega dobro zavedamo, maksimalno se bomo potrudili, da se iz Moskve vrnemo z novima dvema točkama in uspešno zaključimo prvi del lige prvakov," je uvodoma dejal velenjski trener Branko Tamše.
 
 
"V Čehovu nam ne bo lahko, na nasprotni strani bomo imeli ekipo, ki igra po istem sistemu in nespremenjenim ritmom, ne glede na rezultat na semaforju. Časa za pripravo ni veliko, zaradi tega se bomo morali na tekmeca pripraviti predvsem teoretično, na igrišču pa bomo morali dati svoj maksimum. Le v tem primeru se lahko nadejamo novi zmagi v evropski ligi prvakov," je še dodal Tamše, ki na sobotni tekmi ne bo mogel računati na Luko Dobelška, pod velikim vprašajem pa je nastop Nika Medveda.
 
 
Slovenski prvak je na dosedanjih šestih tekmah dvakrat premagal francoski Chamberyja, po enkrat pa Sankt Peterburg in danski Bjerringbro-Silkeborg, medtem ko je izgubil proti poljski ekipi Vive Targi Kielce in makedonskemu Metalurgu iz Skopja.
 
 
Pravico na rusko-slovenskem klubskem obračunu v Čehovu bosta delila Islandca Jan Erik Leandersson in Mikael Lindroos, delegat pa bo Latvijec Valerijs Jaskins. (sta)