2. 1. 2013

Na svetovno prvenstvo v Španijo nepričakovano potujeta tudi Primož Prošt in Vid Kavtičnik

Zaradi težav s poškodbami je moral selektor slovenske moške reprezentance Boris Denič spremeniti seznam potnikov za bližnje svetovno prvenstvo v Španiji. Med šestnajsterico izbrancev sta po novem tudi Primož Prošt in Vid Kavtičnik.

 

 

Niti Prošt niti Kavtičnik sprva nista bila uvrščena na seznam šestansjtih reprezentantov, ki jih je nameraval selektor Boris Denič odpeljati na bližnje svetovno prvenstvo. Prošt zaradi stavniške afere v Montpellierju ni bil v tekmovalnem ritmu, Kavtičnik pa je šele dobro okreval po operaciji kolena in dolgotrajni rehabilitaciji.

 

 

Toda poškodbe njunih soigralcev so selektorja Deniča prisilile, da je spremenil seznam igralcev za svetovno prvenstvo, ki bo od 11. do 27. januarja 2013 v Španiji. Po poškodbah vratarjev Matevža Skoka in Urbana Lesjaka (oba Celje Pivovarna Laško) je ostal med zdravimi le Gorazd Škof (Cimos Koper), zato je Denič med potnike za Španijo naknadno uvrstil tudi Prošta.

 

 

Tudi s Kavtičnikom se je selektor Denič sprva dogovoril, da bo opravil priprave, vendar na tekmovanje v Španijo ne bo potoval. Toda poškodba desnega zunanjega igralca Davida Miklavčiča (Gorenje Velenje; težave s tetivo) je spet spremenila kadrovsko zasedbo moške članske reprezentance Slovenije in namesto njega bo na SP potoval Kavtičnik, ki se je na nedavni pripravljalni tekmi proti Alžiriji v Slovenj Gradcu vrnil v reprezentanco po dveh letih.

 

 

"Najbolj me skrbi, da po vseh teh zdravstvenih težavah nimamo več nobenega manevrskega prostora v primeru nove poškodbe, rokomet pa je telesno izjemno zahteven šport, poln kontaktov. Pred nami je turnir na Danskem. Na vsaki tekmi bomo igrali na polno, med igralci pa bom enakovredno porazdelil minutažo, saj zaradi prej omenjenih težav ne mislim do skrajnih meja obremenjevati svojih varovancev. To bom storil šele na vrhuncu letošnje reprezentančne sezone, torej v Španiji," je dejal selektor Boris Denič.

 

 

Slovenski rokometaši bodo konec tega tedna opravila zadnji preizkus pred odhodom na SP. Od petka do nedelje bodo v danskem Skjernu, Aalborgu in Aarhusu nastopili na kakovostnem mednarodnem turnirju, kjer bodo merili moči s Črno goro, Tunizijo in Dansko.