1. 3. 2013

Sportikus igra rokomet

Spolint inštitut in Rokometna zveza Slovenije sta se dogovorila za tesnejše sodelovanje na področju ohranjanja športnega duha in moralnih vrednot, s posebnim poudarkom na vzgoji mladih športnikov.

S tem namenom bo jutrišnja (02.03.2013) druga polfinalna tekma v Laškem za Pokal Slovenije s pričetkom ob 19.00 med RK Cimos Koper in RK Celje Pivovarna Laško, obarvana z uvodnim fair play protokolom. Zbrane v dvorani bo pred zaprisego športnikov nagovoril olimpionik g. Miroslav Cerar, ambasador za šport, fair play in strpnost v športu RS.

Projekt »Sportikus igra rokomet« obsega celovit pristop k varovanju in promociji moralnih vrednot rokometa. Usmerja se predvsem k pozitivni motivaciji in spodbujanju vseh deležnikov rokometa, da ustvarjajo take pogoje za igro, ki omogočajo, da športniki pokažejo vse svoje rokometno znanje in pri tem ohranjajo športnega duha na visokem nivoju. V prvih korakih se bomo poleg aktualnih akcij, kot so športna poteza in izobraževanje trenerjev, posvetili predvsem delu s starši. Trenerji namreč ugotavljajo, da mnogokrat starši pregloboko posegajo v integriteto športa, dajejo preveč poudarka rezultatu na tekmovanjih in neprimerno navijajo oziroma spodbujajo k agresivnemu vedenju mladih športnikov.