2. 3. 2013

Rokometaši Gorenja po visoki zmagi proti Svišu prvi finalisti slovenskega pokala v Laškem

Prvi polfinalisti zaključnega turnirja pokala Slovenije za moške v dvorani Tri lilije Laškem so rokometaši Gorenja. V polfinalu so Velenjčani visoko premagali Sviš iz Ivančne Gorice s 37:24 (20:8).

 

 

GORENJE VELENJE - SVIŠ IVANČNA GORICA 37:24 (20:8)

 

 

Laško - Dvorana Tri lilije, gledalcev: 150, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Brglez, Taletović, Melić 6 (1), Bezjak 2, Pucelj, Dolenec 4 (3), Cehte 5, Miklavčič 4, Gaber 1, Golčar 3 (1), Dobelšek 2, Gams 5, Bajram, Dujmović 5.

 

Sviš Ivančna Gorica: Marjanović, Medved, Polak 2, Zidar 1, Potokar 1, Rotar, Sašek, Muhovec 3, Stopar 6, Pekolj 4 (2), Kalabić 3, Marinčič 1, Kristan 1, Sendelbah 2, Murčehajić.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje -, Sviš Ivančna Gorica 3 (2).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 10 minut, Sviš Ivančna Gorica 8 minut.

 

 

 

Velenjski rokometaši so v prvem polfinalu "odpihnili" tekmece iz Ivančne Gorice, čeravno je trener dolenjske zasedbe Gorazd Potočnik na ponedeljkovem žrebu v Laškem napovedoval "prvovrstno presenečenje". Slovenske prvake so nepremišljene besede Potočnika dodobra motivirale, v prvem polčasu so z zagrizeno in učinkovito predstavo razrešili vse dvome o napredovanju v finale, kjer jih čakajo zmagovalci celjsko-koprskega obračuna.

 

 

"Ose" so vseskozi imele vse niti igre v svojih rokah, po vodstvu Velenjčanov s 5:2 pa je trener dolenjske ekipe že v sedmi minuti zahteval minuto odmora. A ta ni spremenila razmerja moči na igrišču, Velenjčani so si do konca prve polovice tekme s solidno predstavo priigrali ducat golov prednosti (20:8).

 

 

V drugi polovici tekme so brez večjih težav držali tekmece pod nadzorom in visoko zmagali. Ob tem so prihranili tudi ogromno moči za veliko bolj zahteven nedeljski dvoboj. V primeru zmage bodo drugič osvojili slovenski pokal, najboljši so bili prvič leta 2003.

 

 

Pri Gorenju Velenju je bil najbolj učinkovit Fahrudin Melić, pri Sviš Ivančni Gorici pa Simon Stopar. Oba sta dosegla po šest golov.