2. 3. 2013

V četrtem krogu evropske lige prvakinj Krim Mercator v Stožicah gosti madžarski Ferencvaroš

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v četrtem krogu evropske lige prvakinj pomerile z madžarskim klubom Ferencvaroš. Tekma med sloevnsko in madžarsko ekipo bo v nedeljo, 3. marca 2013, ob 19.30 v dvorani v Stožicah.

 

 

Po zmagi proti Zvezdi Zvenigorod v gosteh in Oltchimu doma so krimovke v prejšnjem krogu doživele prvi. Na tekmi v predmestju Budimpešte jih je premagal prav Ferencvaroš (30:26), ki je po polovici tekmovanja v skupini 2 edina med štirimi ekipami z vsemi možnimi osvojenimi točkami (šest), saj je poleg Krima Mercatorja premagal tudi Romunke in Rusinje.

 

 

Na februarski tekmi na Madžarskem so slovenske prvakinje po vodstvu ob polčasu s 15:14 zatajile v drugem polčasu, ko je domača ekipa na krilih desetkratne strelke Zsuzsanne Tomori poletela do tretje zapotredne zmage in prvega mesta v skupini 2. Pri gostjah je v drugem delu igre poleg obrambe zatajil tudi napad, edina razpoložena igralka je bila Andrea Penezić z devetimi goli, kar pa je bilo premalo za upe po ugodnem razpletu.

 

 

"Izgubili smo proti kakovostni ekipi, ki pred tem sploh še ni klonila, razen v gosteh z Larvikom. Mi smo na drugi strani odigrali slabše, kot smo sposobni. Pomembno je, da poskušamo svojo raven igre vrniti na raven s prvih dveh tekem. Tu gre predvsem za igro v obrambi. Če nam bo to uspelo, potem imamo dovolj kvalitete, da se lahko kosamo z izredno dobro in uigrano ekipo Ferencvarosa," je povedal trener Krima Tone Tiselj.

 

 

Tiselj posebnih težav s poškodovanimi igralkami nima, vprašljivi sta zgolj Maja Zrnec in Susann Müller (poškodba kolena, prehlad), zato pa ima kar nekaj nalog, kako se zoperstaviti budimpeštanskemu kolektivu. "Madžarska ekipa ima bogato tradicijo, v zadnjih letih se dviguje. Kot sem že omenil, je osvojila drugi najmočnejši evropski pokal, pred tem sta istega tudi Budućnost in Larvik, ki sta pozneje osvojila naslov evropskega prvaka. Ferencvaros je zelo dobra ekipa, najbolje uigrana v skupini, nevarna z vseh položajev, tako da nas čaka težko delo," je še pojasnil Tiselj.

 

 

V skupini 2 ima Ferencvaros po treh tekmah drugega dela poln izkupiček šestih točk, Krim Mercator je drugi s štirimi, Oltchim ima na tretjem mestu dve točki, zadnja pa je Zvezda Zvenigorod, ki je še brez točke.

 

 

Tekmo v Stožicah, ki jo bo po napovedih obiskalo kar precej gostujočih navijačev (menda vsaj 300), bosta sodila Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2012/13