2. 3. 2013

Igralci Celja Pivovarne Laško po dveh podaljških premagali Cimos in se uvrstili v finale pokala

Odločitev o drugem finalistu zaključnega turnirja pokala Slovenije za moške v Laškem je padla šele po dveh podaljških. Igralci Celja Pivovarne Laško so premagali Cimos iz Kopra s 30:26 (24:24, 20:20, 10:11) in se bodo v nedeljskem finalu ob 19. uri pomerili z Gorenjem.

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - CIMOS KOPER 30:26 (24:24, 20:20, 10:11)

 

 

Laško - Dvorana Tri lilije, gledalcev: 1100, sodnika: Štrigl in Ocvirk (oba Velenje).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar, Marguč 2, Janc 2, Razgor 1, Toskić 2, Ranevski 1, Skube 3, Poteko, Žabič 1, Zelenović 8, Mačkovšek 2, Lekai 3, Žvižej 5 (1).

 

Cimos Koper: Škof, Vran, Dobelšek 3 (1), Grzentič, Bombač 4 (2), Krivokapić 5, N. Poklar 2, Hrastnik, Konečnik 4, Rapotec 4 (1), Gavranović 2, Bošković, Bratkovič, Osmajić 2, Darovec.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (1), Cimos Koper 3 (3).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 18 minut, Cimos Koper 16.

 

Rdeča kartona: Osmajić (Cimos Koper, 58. minuta), Gavranović (Cimos Koper, 70. minuta).

 

 

 

Prvi polfinalni dvoboj v dvorani Tri lilije je minil v absolutni prevladi Velenjčanov, ki so zanesljivo premagali "outsiderje" iz Ivančne Gorice, drugi med Koprčani in Celjani pa je minil v izenačeni predstavi. Na koncu so ga po maratonskem in kar 80-minutnem boju dobili branilci lanskega naslova. Celjani bodo tako na nedeljskem obračunu z najmočnejšimi domačimi tekmeci naskakovali že svojo 16. pokalno lovoriko, Velenjčani pa drugo.

 

 

Izbranci koprskega trenerja Fredija Radojkoviča so se v odsotnosti kar štirih pomembnih nosilcev igre - manjkali so poškodovani Matjaž Brumen, Nikola Manojlović, Uroš Bundalo in Tine Poklar - povsem enakovredno zoperstavili favoriziranim tekmecem iz Celja. Malce je k temu pripomogla tudi nekoliko nenavadna celjska uvodna postava, v kateri ni bilo Luka Žvižeja, Alema Toskića in Sebastiana Skubeta, Gašper Marguč pa je igral le v napadu.

 

 

Celjski trener Vladan Matić se je zavoljo treh napornih tekem v petih dneh odločil za nekoliko spremenjeno in dokaj neizkušeno postavo, po izenačenem prvem polčasu pa je svoje prvokategornike v ogenj poslal šele v drugi polovici tekme, potem ko so njegovi "rezervisti" v prvih tridesetih minutah nekoliko utrudili zdesetkane Koprčane.

 

 

Sprva jim ni kazalo najbolje, rokometaši z Obale so jim z zvito taktiko zavlačevanja in dolgimi napadi v 37. minuti ušli na tri gole (14:11). Celjani se seveda niso vdali v svojo usodo, še bolj so strnili svoje vrste in pritisnili na vse bolj živčnega, a tudi utrujenega tekmeca. V 47. minuti so jih ujeli (16:16), a le štiri minute kasneje znova zaostali za dva gola (16:18).

 

 

V dramatični in izjemno razburljivi končnici je bilo več moči na celjski strani, slabih pet minut kasneje je Skube po svojem značilnem prodoru izenačil na 19:19, Luka Žvižej pa po strelu s svoje polovice igrišča svoje soigralce popeljal do vodstva z 20:19. Izključitev Toskića in zapravljena sedemmetrovka Marguča jim sprva ni "škodovala", a le do zadnje sekunde rednega dela, ko je Robert Konečnik izenačil na 20:20 in odločitev o zmagovalcu prestavil na podaljšek.

 

 

V prvem dodatnem desetminutnem podaljšku se je zmaga nasmihala Celjanom, ki so si priigrali dva gola prednosti (24:22), v izdihljajih pa jim je načrte pokvaril Uroš Rapotec, ki je realiziral 7-metrovko in izenačil na 24:24. V drugem podaljšku so Koprčanom povsem pošle moči, po celjskem vodstvu z 29:25 pa je bilo jasno, da se bodo borili za končno zmago v pokalnem tekmovanju.

 

 

V celjski ekipi je Nemanja Zelenović dosegel osem, Luka Žvižej pa pet golov. V koprski je bil najbolj učinkovit Milorad Krivokapić s petimi goli, Dean Bombač, Uroš Rapotec in Robert Konečnik so prispevali po štiri zadetke.