6. 3. 2013

Cimos - Jeruzalem Ormož 39:31 (19:16)

V 22. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se v dvorani Bonifika v Kopru pomerila Cimos in Jeruzalem Ormož. Uspešnejši so bili Koprčani, ki so redni del tekmovanja končali z visoko zmago z 39:31 (19:16).

 

 

 

 

CIMOS KOPER - JERUZALEM ORMOŽ 39:31 (19:16)

 

 

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 200, sodnika: Pangerc in Veber (oba Ljubljana).

 

Cimos Koper: Škof, Dobelšek 13 (5), Grzentič 3, Marinkovič, Bombač 7, Kolman, Poklar, Vran, Hrastnik 4, Konečnik 4, Rapotec, Bošković 2, Bratkovič 6, Darovec, Osmajić.

 

Jeruzalem Ormož: Žuran, Mavrič, Rajšp, Bogadi 6, Žmavc, Radujkovič 3, Čudič 3 (3), Gregorc 6 (1), Belec, Hrupič, Šišmanovič 5, Kljajič 6, Mesarič 2, Kirič.

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 5 (5), Jeruzalem Ormož 4 (4).

 

Izključitve: Cimos Koper 6 minut, Jeruzalem Ormož 8 minut.

 

 

 

Rokometaši koprskega Cimosa so pred dnevi na pokalnem turnirju osvojili končno tretje mesto, potem ko so odigrali razburljivo polfinalno tekmo in jo po dveh podaljških izgubili proti poznejšim pokalnim prvakom iz Celja. V prvenstvu so tokrat v goste prišli rokometaši iz Ormoža, domači pa so po začetnih težavah le strli odpor tekmecev in na koncu zmagali za osem golov.

 

 

Posledice težkega pokalnega konca tedna so bile vidne tudi v koprski zasedbi; domači trener Fredi Radojkovič ima precej težav zaradi poškodb, že dlje časa poškodovanemu Urošu Bundalu se je v Laškem pridružil še en krožni napadalec Filip Gavranović, ki danes ni igral. Priložnost so tako dobili tudi nekateri mlajši igralci.

 

 

V prvem delu je bila tekma vseskozi izenačena. Gostje so petkrat vodili, nazadnje pri 10:9, vendar si niso priigrali več kot dveh golov naskoka. Ob koncu polčasa so jih domači ujeli in prehiteli, si priigrali že štiri gole prednosti (18:14) in polčas dobili za tri.

 

 

Rokometaši iz Ormoža, s po šestimi zadetki so se najbolj izkazali Jan Gregorc, David Bogadi in Anže Kljajić, so se še približali na -2 (20:22), toda nato je domači stroj spet stekel in predvsem na krilih neustavljivih Jureta Dobelška - dvoboj je končal kar s 13 goli, od tega je osemkrat zadel iz igre - in Deana Bombača, prispeval je sedem golov, je bila razlika za Koprčane kmalu spet v varnih številkah (26:21).

 

 

Takrat je bil dvoboj praktično odločen, saj se gostom ni več uspelo približati, še najmanjša razlika je bila pri 35:30, vendar so do konca tekme rokometaši Cimosa spet pobegnili na +8.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13