4. 4. 2013

Moška članska reprezentanca pred tekmo v Mariboru podarila 1.000 evrov Unicefu Slovenija

Na sinočnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo proti Islandiji je slovenska rokometna reprezentanca predala ček v vrednosti 1.000 evrov UNICEF-u Slovenija. Fantje so se po zgodovinskem uspehu na januarskem svetovnem prvenstvu odpovedali delu nagrade in ga namenili za pomoč otrokom v državah v razvoju.

 

 

Člani reprezentance so s to dobrodelno gesto znova dokazali, da niso veliki zgolj na igrišču, temveč imajo tudi veliko srce. Miha in Luka Žvižej sta tudi ponosna člana UNICEF-ove družine Staršev otrok sveta, ki z rednimi mesečnimi prispevki zagotavljajo sredstva za hitro in učinkovito pomoč otrokom v državah v razvoju.

 

 

S podarjenimi 1.000 evri bo UNICEF lahko zagotovil posebno terapevtsko prehrano za 200 hudo podhranjenih otrok ali zagotovil 13.600 vrečk rehidracijske soli, ki je pomembna za preprečevanje dehidracije otrok.

 

 

Fantje bodo tako v prihodnjem obdobju razdelili še kar nekaj finančnih sredstev, ki so se jih odpovedali v dobrodelne namene, oziroma pomoči potrebnim v Sloveniji.