4. 4. 2013

Mladinci se bodo v petek in soboto v Zrečah na pripravljalnih tekmah pomerili s Francijo

V Žalcu do konca tedna potekajo enotedenske priprave moške mladinske reprezentance Slovenije, ki se niso pričele v skladu s pričakovanji trenerja Slavka Iveziča. Namesto predvidenih sedemnajstih igralcev se je zbora zaradi bolezni in odpovedi udeležilo le štirinajst.

 

 

Na treningu se je poškodoval še Matjaž Borovnik, zato je Ivezič nadomestilo našel v kadetskih reprezentantih iz Celja, Maticu Suholežniku, Timu Topolovcu in Blažu Jancu. Slednji je sicer že na reprezentančnem seznamu, a mu je skupaj s poškodovanim Kodrinom zaradi pravkar končanih obveznosti v kadetski reprezentanci trener hotel dati prosto.

 

 

Na tokratni akciji tudi ni Mačkovška in Blagotinška, ki sodelujeta na kvalifikacijskih tekmah članske vrste proti Islandiji, trenutno manjka tudi oboleli kapetan Šoštarič, ki pa bo do konca tedna verjetno nared, poškodovana sta tudi vratar Zaponšek in Grzentič iz Kopra. Kljub temu se bodo naši mladinci v nekaj treningih skušali kar najbolje pripraviti na dve srečanji, ki bosta konec tedna v Zrečah s Francozi.

 

 

Na bližnjem žrebu (18. aprila v Sarajevu) za skupine svetovnega prvenstva smo namreč s Francozi v istem bobnu in ti so si za sparing partnerja tako zelo želeli  Slovenijo, da so si organizirali enotedenske priprave pod Pohorjem. Francozi, ki  so bili na zadnjem SP na šestem mestu, pred našimi, ki so bili osmi, so se  na letošnje prvenstvo uvrstili skozi šivankino uho, potem ko sta sodelovanje odpovedala predstavnika Oceanije.

 

 

Tekmi s Francijo bosta v športni dvorani v Zrečah v petek (5. april 2013) in soboto (6. april 2013), obakrat ob 18.30. Vstop je brezplačen. (rp)