5. 4. 2013

Islandski reprezentat Kari Kristjansson zaradi nastopa v Mariboru ostal brez službe v Wetzlarju

Islandski rokometni reprezentant Kari Kritjansson je po sredini tekmi v Mariboru proti Sloveniji ostal brez službe pri nemškem Wetzlarju. V klubu so se za ta korak odločili, ker je bil islandski krožni napadalec uradno na bolniški, kljub temu pa je igral za reprezentanco.

Kot so v četrtek zapisali pri Wetzlarju, je 28-letni Islandec zaigral za reprezentanco brez dogovora in dovoljenja kluba. Rokometaš je bil februarja na operaciji hrbta in šele čez 14 dni ali celo tri tedne naj bi začel s polnimi treningi, ob dobrem zdravju tudi z nastopi za klub.

V klubu pravijo, da se je s potezo rokometaša medsebojno zaupanje zmanjšalo do te mere, da nadaljnja skupna pot ni več možna. Kristjansson si je na tekmi v Mariboru na začetku drugega polčasa poškodoval gleženj in odšel iz igre, tik pred koncem pa se je vrnil in s svojim zadetkom za 28:27 (59. minuta) poskrbel tudi za prvo vodstvo Islandije na sredini tekmi.