6. 5. 2013

Reprezentanca U-17 dobila tekmece na olimpijskem festivalu evropske mladine

Selekcija, ki je vodi Saša Prapotnik, bo od 14. do 19. julija nastopala na olimpijskem festivalu evropske mladine  v Utrechtu. Za to generacijo mladih slovenskih rokometašev bo to prvi nastop na uradnem mednarodnem tekmovanju, pred dnevi pa je bil opravljen žreb tekmovanja.

Slovenija si je pravico do nastopa na olimpijskem festivalu evropske mladine pridobila s petim pestom kadetske reprezentance (U-19) na lanskem EP v Avstriji.  Priprave za nastop na tekmovanju potekajo že od lanske jeseni in varovanci trenerja Saše Prapotnika so do zdaj odigrali že kar nekaj prijateljskih tekem, pred tedni pa so slavili na močnem mednarodnem turnirju v Bosni in Hercegovini.

Pred dnevi je bil opravljen žreb skupin rokometnega turnirja olimpijskega festivala evropske mladien, ki bo od 14. do 19. Julija v Utrechtu na Nizozemskem. Mladi slovenski upi bodo tekmovali v skupini B, skupaj z Nemčijo, Hrvaško in Norveško. V skupini A so reprezentance Švedske, Avstrije, Belorusije in Nizozemske. V polfinale iz vsake skupine napredujejo po dve najboljši reprezentanci.