17. 7. 2013

Mlajši kadeti (U-17) ugnali še Nemčijo, v polfinalu olimpijskega festivala evropske mladine s Švedi

Slovenski upi nadaljujejo niz zmag na olimpijskem festivalu evropske mladine, ki se igra v Utrechtu. Varovanci trenerja Saše Prapotnika so najprej ugnali Norveško, nato Hrvaško in v zadnjem krogu skupine B še Nemčijo. Tako se bodo v polfinalu, ki bo v četrtek, 18. julija, ob 18. uri, pomerili s Švedsko.

SLOVENIJA – NEMČIJA 29:27 (14:13)

Slovenija: Kastelic (4 obrambe), Urbič (10 obramb), Velkavrh, Stojnič, Husar 7, Kavčič, Kikanovič, Janc 7, Prevolnik, R. Cvetko (O) 1, Malus 8, Beđeti 1, Kolmančič, Marguč 3, R. Cvetko (C) 2, trener: SaŠa Prapotnik.

Slovenija je v tretjem krogu predtekmovanja kljub slabi predstavi ugnala še Nemčijo, ki je bila izjemno trd oreh. V 27. minuti je bil rezultat še neodločen (11:11). Dobro igro na začetku drugega polčasa je Slovenija kronala z vodstvom z 22:17.

Ob tem je Aleks Kavčič imel tudi protinapad za plus šest, a ga je zapravil in Nemčija se je z delnim izidom 5:0 vrnila v igro (22:22). V dramatični končnici je Nemčija celo povedla s 26:25 in šele potem so slovenski fantje uvideli, da je vrag vzel šalo in zaigrali tako, kot znajo. Za potrditev zmage je zadel Gal Marguč.

Slovenija je proti Nemčiji odigrala najslabšo tekmo turnirja, a vendarle zmagala. Pohvaliti je potrebno oba vratarja, se posebej Žigo Urbiča, ki je v drugem polčasu zbral devet obramb, in Blaža Husarja, ki je z levega krila dosegel sedem zadetkov. Najboljšo predstavo na turnirju je ponudil tudi Jaka Malus, ki je tekmo končal s strelskim izkupičkom 11-8.

S tremi zmagami je Slovenija osvojila prvo mesto v skupini in jo v polfinalu, v četrtek, 18. julija, ob 18. uri, čaka tekma s Švedsko.

Klaus Dieter Petersen, trener Nemčije: "Kljub porazu sem zadovoljen s predstavo svoje ekipe. Čestitam Sloveniji za zasluženo zmago. Ste majhen narod izjemnih športnih uspehov in upam, da se tega zavedate."

Blaž Husar, igralec Slovenije: "Nervoza v naših vrstah je bila nepotrebna, saj smo v trenutnem stanju boljši od Nemcev. Odigrali smo najslabše v obrambi in storili le 20 prekrškov, prej proti Norveški 32 in proti Hrvaški 34. S povprečno igro smo se izvlekli. Zmoremo veliko več in verjamem, da bomo to dokazali že na naslednji tekmi proti Švedski." (uk)