16. 10. 2013

Rokometaše Celja Pivovarne Laško čaka v ligi prvakov težko gostovanje pri Zaporožju v Ukrajini

Igralci Celja Pivovarne Laško bodo v četrtem krogu skupine A v evropski ligi prvakov gostovali v Ukrajini. Njihov nasprotnik bo Motor Zaporožje, tekma neposrednih tekmecev za napredovanje v osmino finala pa bo v četrtek, 17. oktobra 2013, ob 18. uri po slovenskem času.

 

 

Po treh krogih imajo Celjani dve točki (domača zmaga proti ruskemu St. Peterburgu), Zaporožje pa tri. Že v prvem krogu so ukrajinski prvaki presenetljivo remizirali z Rheinom Neckarjem v Nemčiji (31:31), nato so bili na domačem igrišču za zadetek uspešnejši od Zagreba (31:30), v tretjem krogu pa so na gostovanju pri Veszpremu na Madžarskem izgubili kar s 17 zadetki razlike (27:44).

 

 

"Odhajamo v goste k izjemno dobri in fizično močni ekipi, ki je dobro pokrita na vseh igralnih mestih. Po samem žrebu skupin nismo pričakovali tako močne in kvalitetne ekipe, kot se je nato pokazala na prvih tekmah v ligi prvakov. Zadnji poraz Zaporožja v Veszpremu ni merilo, kajti madžarska ekipa je v višji kategoriji. Veliko več nam kažeta točka iz Nemčije in zmaga proti Zagrebu. Vložiti bomo morali ves trud, energijo in znanje, da bi lahko premagali Ukrajince na njihovem igrišču," se zaveda celjski trener Vladan Matić.

 

 

Ker dvorana Palača športov v Zaporožju ne ustreza standardom EHF-1, igrajo ukrajinski prvaki svoje evropske tekme v dvorani Lokomotiva v 300 kilometrov oddaljenem Harkovu. "Glede na to, da so gostitelji, so igralci Zaporožja favoriti. Toda mi jih bomo seveda skušali premagati in osvojiti točki, ki bi nam omogočili lažje nadaljevanje tekmovanja v ligi prvakov," pravi trener Matić, ki pri Zaporožju opozarja predvsem na Burko, Onufrijenka, Capa, ševeljeva in vratarja Štochla, nekdanjega igralca celjskega kluba.

 

 

"Uporabiti moramo naš preverjen recept - odlična obramba, hitri prehodi v (pol)protinapad in doseganje lahkih zadetkov. Če bomo igrali na postavljeno obrambo, bo zelo težko, saj so izjemno močni in visoki, kar pomeni, da jih je z zunanjih položajev zelo težko premagati. Torej, dobra obramba in lahki zadetki ob popolni zbranosti so tisti, ki nam lahko prinesejo ugoden rezultat," dodaja Matić.

 

 

Eden izmed celjskih adutov na tekmi v Harkovu bi lahko bil tudi madžarski reprezentant Mate Lekai. "To je za nas ena najpomembnejših tekem v skupini. Če zmagamo v Ukrajini, imamo velike možnosti za napredovanje v osmino finala. Če pa bomo izgubili, bomo sicer še vedno imeli vse možnosti za to, vendar nam bo seveda veliko težje," meni Mate Lekai pred tekmo z Zaporožjem, ki ga vodi trener Sergej Bebeško, ki je v minuli sezoni pripeljal beloruski Dinamo Minsk med šestnajst najboljših v Evropi, pred letošnjo sezono pa ga je zamenjal slovenski strokovnjak Boris Denič.

 

 

Ukrajinski prvak se je v glavni del tekmovanja prebil skozi kvalifikacijski turnir v Novem Sadu, na katerem je prepričljivo osvojil prvo mesto. "Zaporožje je že osvojilo točko v Nemčiji, kar mu daje prednost tako pred nami kot ostalimi ekipami, ki se borijo za napredovanje v osmino finala. Igrati moramo našo igro, ki temelji na dobri obrambi, nato pa s hitrimi protinapadi dosegati lahke gole. To je edini recept, ki nam lahko prinese zmago," je zaključil Lekai.

 

 

Tekma Zaporožje - Celje Pivovarna Laško bo v četrtek, 17. oktobra 2013, ob 18. uri po slovenskem času. Sodila bosta Poljaka Marek Baranowski in Bogdan Lemanowicz, delegat pa bo Litovec Tadas Jansonas.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14