18. 10. 2013

Selektor Boris Denič izbral kandidate za tekmi s Švico in Ukrajino v kvalifikacijah za SP 2015

Selektor slovenske moške članske reprezentance Boris Denič je izbral kandidate za uvodni tekmi s Švico in Ukrajino v okviru prvega dela kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015. Slovenija se bo s Švico pomerila 30. oktobra v Velenju, z Ukrajino pa 3. novembra v Zaporožju. V skupini 3 nastopa tudi Luksemburg.

 

 

Denič, ki je vzporedno tudi trener beloruskega Dinama iz Minska, je na prvi reprezentančni zbor povabil igralce, ki so nastopili v minulem ciklusu za evropsko prvenstvo, ki bo v začetku prihodnjega leta na Danskem. Slovenija se ni uvrstila na sklepni turnir stare celine, saj je v skupini 6 zasedla tretje mesto. Pred njo sta bili Islandija in Belorusija, za njo pa Romunija. Večina teh igralcev je nastopila tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji in zasedla odlično četrto mesto.

 

 

Slovenski rokometaši bodo priprave za uvodni tekmi s Švicarji in Ukrajinci pričeli v nedeljo, 27. oktobra, v Zrečah, pred tekmo v Velenju pa bodo opravili šest skupnih treningov. Po tekmi v Rdeči dvorani, ki se bo v sredo, 30. oktobra, pričela ob 20. uri, bodo ostali v Zrečah, kjer bodo ostali tudi do odhoda v Zaporožje. Tekma v Ukrajini se bo v nedeljo, 3. novembra, začela ob 16.30.

 

 

Slovenija bo imela po uvodnih dveh tekmah s Švicarji in Ukrajinci naslednje kvalifikacijske preizkušnje na začetku prihodnjega leta. Z Luksemburgom se bo v gosteh pomerila 2., doma pa 4. ali 5. januarja. Nato bo gostovala v Švici (8. ali 9. januarja) ter doma igrala z Ukrajino (11. ali 12. januarja).

 

 

Naša izbrana vrsta se bo v dodatne kvalifikacije uvrstila le v primeru, da bo osvojila prvo mesto v svoji skupini. V tem primeru bo prvo tekmo dodatnih kvalifikacij igrala 7. ali 8. junija, povratno pa 14. ali 15. junija prihodnje leto.

 

 

 

Na seznamu selektorja Borisa Deniča so naslednji igralci:

 

 

- vratarji: Primož Prošt (Göppengen, Nemčija), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Gorazd Škof (Nantes, Francija)

 

 

- krilni igralci: Jure Dobelšek (Slovan), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier, Francija), Gašper Marguč, Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško)

 

 

- zunanji igralci: Nenad Bilbija (Minden, Nemčija), Dean Bombač, David Miklavčič (oba Dinamo Minsk, Belorusija), Jure Dolenec (Montpellier, Francija), Borut Mačkovšek (Hannover, Nemčija), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Meškov Brest, Belorusija), Uroš Zorman (Kielce, Poljska)

 

 

- krožni napadalci: Uroš Bundalo (Dinamo Minsk, Belorusija), Matej Gaber (Montpellier, Francija), Miha Žvižej (Toulouse, Francija).

 

 

 

Na razširjenem seznamu 28 igralcev so še Nejc in Klemen Cehte, Staš Skube, Niko Medved, Mario Šoštarič (vsi Gorenje Velenje), Klemen Ferlin (Trimo Trebnje), Jure Natek (Magdeburg, Nemčija), Peter Pucelj (Eisenach, Nemčija) in Simon Razgor (Maribor Branik).