1. 11. 2013

Moška reprezentanca v Ukrajino brez Zormana, Dolenca, Dobelška in Skoka, med potniki Razgor

Po zmagi proti Švici v Rdeči dvorani v Velenju (33:30) v prvem krogu kvalifikacij za nastop na SP v Katarju je pred moško člansko reprezentanco Slovenije prvo gostovanje. Slovenci se bodo v nedeljo, 3. novembra 2013, ob 16.30 v Zaporožju pomerili z reprezentanco Ukrajine.

Slovenska reprezentanca bo proti Ukrajini odpotovala v soboto, 2. novembra 2013, v zgodnjih jutranjih urah. Ob 4.45 se bo iz Zreč najprej odpravila z avtobusom proti Zagrebu, nato jo čakata letalska poleta Zagreb - Dunaj in Dunaj - Dnjepropetrovsk, zatem pa še avtobusni prevoz do Zaporožja.

Med potniki za Ukrajino ni štirih igralcev: Uroša Zormana (Kielce, Poljska), Jureta Dolenca (Montpellier, Francija), Jureta Dobelška (Slovan) in Matevža Skoka (Celje Pivovarna Laško). Selektor Boris Denič je na priprave po tekmi s Švico v Velenju naknadno poklical Simona Razgorja, igralca Maribora Branika.

Kapetan Uroš Zorman zaradi poškodbe gležnja ni igral že na sredini tekmi proti Švici, prav tako pa ne bo nastopil niti v Zaporožju. "Naša zdravniška služba ga je skušala pripraviti za tekmo v Ukrajini, a gre za zahtevno poškodbo. Njegov nastop bi bil preveč tvegan," je dejal vodja slovenske reprezentance Uroš Mohorič.

Desnega zunanjega igralca Jureta Dolenca ne bo v Zaporožju, ker se je po tekmi s Švico vrnil v Montpellier zaradi rojstva otroka. Namesto igralca francoskega kluba bo priložnost na nedeljski tekmi z Ukrajino dobil David Miklavčič, član beloruskega Dinama iz Minska.

Zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil proti Švicarjem, bo na tekmi drugega kroga v skupini 3 manjkal tudi levokrilni igralec Jure Dobelšek. Zaradi tega je selektor Denič na priprave naknadno poklical Simona Razgorja, kapetana Maribora Branika. V domovini bo ostal tudi tretji vratar Matevž Skok.

Seznam igralcev za tekmo z Ukrajino:

*vratarja: Primož Prošt (Göppingen, Nemčija), Gorazd Škof (Nantes, Francija)

*krilni igralci: Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier, Francija), Simon Razgor (Maribor Branik), Gašper Marguč, Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško)

*zunanji igralci: Nenad Bilbija (Minden, Nemčija), Dean Bombač, David Miklavčič (oba Dinamo Minsk, Belorusija), Borut Mačkovšek (Hannover, Nemčija), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Meškov Brest, Belorusija)

*krožni napadalci: Uroš Bundalo (Dinamo Minsk, Belorusija), Matej Gaber (Montpellier, Francija), Miha Žvižej (Toulouse, Francija).

KVALIFIKACIJE ZA SP 2015 - MOŠKI