9. 11. 2013

Maribor Branik - Gorenje Velenje 25:25 (15:10)

V 1. NLB Leasing ligi se je derbi desetega kroga Maribor Branik - Gorenje Velenje končal z neodločenim izidom (25:25). Mariborčani so imeli po prvem polčasu pet zadetkov prednosti (15:10), a so Velenjčani izvlekli točko.

 

 

 

 

 

MARIBOR BRANIK - GORENJE VELENJE 25:25 (15:10)

 

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 1100, sodnika: Pangerc (Škofljica) in Masleša (Trbovlje).

 

 

Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič, Malinović 2, Žmavc, Jamnik, Poklar 4, Razgor 3, Kodrin, Hrastnik 1, Fidel, Zarabec 9 (2), Kleč 4, Sok 2.

 

 

Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, N. Cehte, Medved 1, S. Burić 3, Cingesar, K. Cehte 1, Skube 3, Golčar, Šoštarič 5 (2), Papež 1, Vrečer, Gams 3, Nosan, Oštir, Dujmovič 8 (2).

 

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 2 (2), Gorenje Velenje 6 (4).

 

 

Izključitve: Maribor Branik 0 minut, Gorenje Velenje 4 minute.

 

 

 

Osrednja tekma 10. kroga med mariborskimi in velenjskimi rokometaši se je končala z delitvijo točk. Domači igralci so bili bližje končnemu zmagoslavju, v izdihljajih tekme pa jim je načrte prekrižal Marko Dujmovič, ki je realiziral sedemmetrovko in postavil končni izid 25:25.

 

 

Izbranci domačega trenerja Marka Šibile so večji del tekme imeli aktualne slovenske prvake v svoji oblasti, a so lahkomiselno zapravili prednost. Na začetku drugega polčasa so si priigrali že šest golov prednosti (16:10)-

 

 

Toda gostitelji so najbolj neprepričljivo predstavo prikazali v prelomnih trenutkih dvoboja. To so Velenjčani izkoristili in v sami končnici iztržili točko, po devetih zaporednih zmagah pa prvič v tej sezoni igrišče zapustili brez polnega izkupička.

 

 

V mariborski ekipi je bil najbolj učinkovit Miha Zarabec z devetimi goli, Marko Dujmovič pa jih je v gostujoči dosegel osem.

 

 

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila novomeško Krko, mariborska pa bo gostovala pri Celju Pivovarni Laško. Obe tekmi bosta v sredo, 13. novembra.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14