9. 11. 2013

Sviš - Celje Pivovarna Laško 26:28 (11:14)

Igralci Celja Pivovarne Laško so se v desetem krogu v 1. NLB leasing ligi zelo namučili na gostovanju pri Svišu v Ivančni Gorici. Slovenski podprvaki so na koncu slavili le z dvema goloma razlike, končni izid pa je bil 28:26 (14:11).

 

 

 

 

 

SVIŠ IVANČNA GORICA - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:28 (11:14)

 

 

Ivančna Gorica - Dvorana OŠ, gledalcev: 250, sodnika: Ocvirk in Štrigel (oba Velenje).

 

 

Sviš Ivančna Gorica: Marjanovič, Medved, Polak, Potokar 6 (6), Zavodnik 5, Muhovec, S. Stopar 6, Pekolj 1, Kalabić 6, Strmole, Slapničar, Sašek 1, Marinčič, G. Stopar, Sendelbah, Šuntajs 1 (1).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar, Marguč 2 (2), Žuran 6, Janc, Razgor, Skube 3, Poteko 2, Slišković 3, Potočnik 2, Zelenović 6, Lekai 2, Žvižej 2 (2).

 

 

Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 7 (7), Celje Pivovarna Laško 5 (4).

 

 

Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 6 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

 

 

 

Celjani so dosegli deveto zmago v državnem prvenstvu in se zavoljo neodločenega izida med Mariborčani in Velenjčani prebili na drugo mesto. Izbranci gostujočega trenerja Vladana Matića so vodili od prve do zadnje minute.

 

 

Najbolj prepričljivo predstavo so prikazali v uvodnih dvajsetih minutah, ko so si priigrali prednost sedmih golov (13:6). Lepe zaloge v zadetkih v nadaljevanju niso zapravili, gostitelji pa so v sami končnici vendarle nekoliko ublažili visok poraz.

 

 

V celjski ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Rok Žuran in Nemanja Zelenović, v domači Matevž Potokar, Simon Stopar in Elvir Kalabić, vsi pa so dosegli po šest golov.

 

 

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 13. novembra, gostila mariborski Branik, zasedba iz Ivančne Gorice pa bo v petek, 15. novembra, gostovala pri trebanjskem Trimu.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14