9. 11. 2013

Ribnica Riko hiše - Sevnica 23:23 (12:10)

V desetem krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške so rokometaši ekipe Ribnica Riko hiše gostili Sevnico. Kljub dokaj nepričakovanemu remiju (23:23) so Ribničani zadržali četrto mesto na prvenstveni lestvici.

 

 

 

 

 

RIBNICA RIKO HIŠE - SEVNICA 23:23 (12:10)

 

 

Ribnica - Športna dvorana, gledalcev: 200, sodnika: Smolko (Gornja Radgona) in Nahtigal (Ljubljana).

 

 

Ribnica Riko hiše: Klarič, Perovšek, Abrahamsberg 5, Markovič 4, Fink 4, Leban 6 (4), Nosan 2 (1), Merhar, Batinič, Pucelj 2, Grebenc, Henigman, Atanasov, Omahen, Košmrlj.

 

 

Sevnica: Bratanović, Božič, Flajs 4, Dražetič 5 (1), Gorenjak, Brečko 4 (3), Djurdjević, Ošlovnik 3, Kuhar, Kozole, Grušovnik, Brilej 2, Bezgovšek, Fižuleto 4, Gjerek 1.

 

 

Sedemmetrovke: Ribnica Riko hiše 6 (4), Sevnica 6 (4).

 

 

Izključitve: Ribnica Riko hiše 8 minut, Sevnica 6 minut.

 

 

Rdeči karton: Košmrlj (Ribnica Riko hiše, 60. minuta).

 

 

 

Ribničani so po dveh zaporednih zmagah nad Ormožani in Novomeščani nekoliko nepričakovano na domačem igrišču remizirali s Sevničani, a navkljub temu zadržali visoko četrto mesto na prvenstveni lestvici. Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so tekmo odprli s 7:2, nato pa so do sape prišli tudi gosti in povedli z 10:9.

 

 

V nadaljevanju je bila tekma izenačena, predvsem v drugem polčasu, ko si nobena ekipa ni mogla priigrati višje prednosti. Gosti so končnico začeli s prednostjo dveh golov (23:21), Patrik Leban in Črt Abrahamsberg pa sta preprečila, da sta točki odšli v Sevnico.

 

 

Za domačo ekipo je Leban dosegel šest, Abrahamsberg pet golov, v gostujoči pa je bil strelko najbolj razpoložen Alen Dražetič s petimi zadetki.

 

 

Ribniška ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 15. novembra, gostovala pri Slovanu, sevniška pa bo dan kasneje gostila Istrabenz Pline Izolo.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14