15. 11. 2013

Gorenje v evropski ligi prvakov na gostovanju pri La Rioji v Španiji v zelo oslabljeni zasedbi

V petem krogu skupine D v evropski ligi prvakov čaka rokometaše Gorenja iz Velenja gostovanje v Španiji. V soboto, 16. novembra 2013, ob 19. uri bo njihov nasprotnik ekipa Naturhouse La Rioja, neposredni tekmec v boju za napredovanje v osmino finala.

 

 

Tako španski kot slovenski klub imata po štirih tekmah samo po dve točki. La Rioja je najprej izgubila doma proti Hamburgu (24:33) in v gosteh proti Aalborgu (24:28), nato pa dvakrat zapored remizirala: najprej z Drottom na Švedskem (35:35), zatem še pred domačimi gledalci s Flensburgom (32:32). Velenjčani so letošnjo ligo prvakov začeli z uspehom v Rdeči dvorani proti Drottu (35:33), nato pa trikrat zapored ostali praznih rok s Hamburgom (32:41), Flensburgom (31:35) in Aalborgom (25:30).

 

 

Na generalki za sobotno tekmo na Pirenejskem polotoku so Velenjčani prepričljivo opravili z novomeško Krko (37:24), v mestu Logrono pa bodo nastopili z oslabljenim igralskim kadrom. Zaradi poškodbe ali bolezni trener Ivan Vajdl ne bo mogel računati na Luka Dobelška, Darka Cingesarja in Kristiana Bećirija, vprašljiv pa je tudi nastop Roka Golčarja.

 

 

"Čaka nas zelo težko gostovanje. La Rioja je kakovostna ekipa, čeprav je ostala brez svojega prvega strelca, Kubanca Rafaela Capota, ki je odšel v Katar. Španski klub igra obrambna sistema 6-0 in 5-1, obe pa sta zelo gibljivi in globoki. V napadu igra temelji na srednjem zunanjem igralcu, Aidenasu Malasinskasu, ter dveh levih zunanjih Brazilcih Malburgu Patrianovi in Goncalvesu Dos Santosu, ki sta izrazita strelca. Imajo tudi dva dobra krožna napadalca, izstopa pa Arenas Garabaya, nekdanji igralec Valladolida," ocenjuje Gorenjev trener Ivan Vajdl.

 

 

Pred dvobojem s trenutno drugouvrščeno ekipo španske lige (pred njo je samo Barcelona) trener Vajdl dodaja: "Na sredini generalki proti Krki se igralci niso preveč utrudili, kar je seveda dobro. Proti La Rioji moramo v napadu igrati zbrano, pametno, disciplinirano in učinkovito, predvsem pa s čim manj tehničnimi napakami. Veliko se moramo tudi gibati brez žoge. Z zmago se lahko spet enakovredno vključimo v boj za osmino finala, poraz pa bi nas znova oddaljil od tega cilja, čeprav tekma ne bo usodna in odločilna."

 

 

Gorenjev igralec Mario Šoštarič je optimistično razpoložen pred tekmo v Logronu. "Skušali bomo osvojiti točki, ki bi nam v veliki meri odprli vrata osmine finala lige prvakov. Mislim, da imamo dobre možnosti za uspeh, čeprav La Rioja na domačem igrišču kaže povsem drugačen obraz kot na gostovanjih. Španci so v prejšnjem krogu zelo namučili Flensburg, ki se je po vodstvu preveč sprostil in skoraj ostal brez točk. pričakujem našo zmago," je povedal Mario Šoštarič.

 

 

Razplet tekme bo v veliki meri odvisen tudi od predstave Staša Skubeta, organizatorja igre velenjskega moštva. "Glede na to, da je La Rioja odvzela točko Flensburgu, gre brez dvoma za kakovostno ekipo. Tekmi s španskim klubom, najprej na gostovanju, nato pa še v Rdeči dvorani, sta za nas prelomnica v letošnji ligi prvakov. Z dvema zmagama bi si skoraj že zagotovili želeno četrto mesto in napredovanje v osmino finala,“ napoveduje Staš Skube.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14