15. 11. 2013

Liga prvakinj: Krim Mercator v soboto v Stožicah proti Leipzigu za prvo mesto v skupini C

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v šestem krogu skupine C v evropski ligi prvakinj v soboto, 16. novembra 2013, ob 17. uri v dvorani v Stožicah gostile nemški Leipzig. Z zmago bi krimovke (ne glede na razplet tekme Metz - Sävehof) potrdile prvo mesto v skupini.

 

 

"Moj cilj je, da dekleta pokažejo lepo predstavo, da se maksimalno borijo in da poskušajo igrati po najboljših močeh. Če bodo to naredile, potem ponavadi pride tudi rezultat. Verjamem, da bodo to naredile in da bo posledica tudi pravi izid, ki nas bo obdržal na prvem mestu skupine," pred zadnjo tekmo prvega dela v ligi prvakinj pravi Krimov trener Tone Tiselj.

 

 

Slovenske prvakinje so na prvi tekmi proti Leipzigu v Nemčiji zmagale s 27:23, trener Tiselj pa jo je označil kot najboljšo Krimovo v tej sezoni tekmovanja. Nemška ekipa je v zadnjem času zelo oslabljena in nima več možnosti za uvrstitev v drugi del (po začetni zmagi proti Metzu v Franciji je izgubila vse štiri naslednje evropske tekme), kar bo bržčas nekoliko olajšalo delo Ljubljančankam.

 

 

"Nemke so bile na začetku lige prvakinj ekipa, ki bi si po igralskem kadru zaslužila drugo mesto v skupini. A že pred začetkom tekmovanja so ostali brez prve vratarke Katje Schülke, potem sta se poškodovali obe krožni napadalki, Luisa Schulze in Anne Müller, nato še Anne Hubinger, na zadnji tekmi pa tudi Maura Visser in prva vratarka Julia Plöger," pojasnjuje trener Tiselj.

 

 

Krimov strateg pravi, da je Leipzig odličen na petih igralnih položajih, precej slabši pa je le pri vratarkah in krožnih napadalkah. "Na zunanjih položajih imajo štiri reprezentantke, dve nemški, Susann Müller in Saskio Lang, in dve poljski, Karolino Szwed in Karolino Kudlacz. Imajo tudi dve kakovostni krili, nemško reprezentantko Natalie Augsburg in nizozemsko Debbie Bont. A nimajo pravih rotacij," se zaveda trener Tiselj.

 

 

O formi svoje ekipe Tiselj, ki verjetno ne bo tvegal s poškodovano romunsko krožno napadalko Oano Maneo, dodaja: "Bili smo že v boljši formi. Trenutno precej nihamo, imamo določene težave, težko sestavimo dobro obrambo in dober napad skozi šestdeset minut. Dejstvo je tudi to, da so dekleta vse dosedanje cilje izpolnila. Imamo pa še veliko rezerv in verjamem, da se te lahko pokažejo v nadaljevanju lige prvakinj."

 

 

Švedska reprezentantka Linnea Torstensson, ki je imela težave s poškodovano ramo, ima v letošnji sezoni precej manjšo minutažo, v veliki meri seveda tudi zaradi dobrih iger Hrvatice Andree Penezić. "Kadar igraš v domači dvorani, so pričakovanja seveda vedno zelo visoka. Želim si naše dobre predstave in upam, da bomo prvi del lige prvakinj končale z zmago proti Leipzigu in prvim mestom v skupini," meni leva zunanja igralka Linnea Torstensson.

 

 

Če krožna napadalka Oana Manea ne bo povsem zdrava, obstaja verjetnost, da na tem položaju poleg Daniele Piedade zaigrata tudi Linnea Torstensson ali Nina Wörz. "Če bo trener tako rekel, bom seveda igrala tudi na položaju krožne napadalke. A mislim, da se Nina Worz na tem položaju bolje znajde kot jaz. Pa tudi Daniela Piedade je že večkrat dokazala, da lahko sama nosi breme na črti," dodaja švedska rokometašica v Krimovih vrstah.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2013/14