15. 11. 2013

Slovan - Ribnica Riko hiše 28:29 (14:15)

Igralci Slovana so v enajstem krogu v 1. NLB Leasing ligi izgubili v domači dvorani. Uspešnejša je bila ekipa Ribnica Riko hiše, ki je v dramatični končnici na Kodeljevem zmagala z zadetkom razlike - končni izid je bil 29:28 (15:14).

 

 

 

 

 

SLOVAN - RIBNICA RIKO HIŠE 28:29 (14:15)

 

 

Ljubljana - Dvorana Kodeljevo, gledalcev: 200, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

 

 

Slovan: Župič, Kastelic, Sanković 1, Bogdanić-Jenko, Erak 4, Matajič, Grojzdek 1, Malešević, Čemas 5, Skušek 1 (1), Kete 1, Pogačnik 3, Škerlak 7 (3), Kovačič 1, Tomšič 4.

 

 

Ribnica Riko hiše: Klarič, Perovšek, Leban 3 (1), Merhar 2, Fink 3, Atanasov, Omahen, Andoljšek, Grebenc, Henigman, Nosan 8 (2), Pucelj 2, Abrahamsberg 9, Batinič, Markovič 2, Košmrlj.

 

 

Sedemmetrovke: Slovan 7 (4), Ribnica Riko hiše 6 (3).

 

 

Izključitve: Slovan 4 minute, Ribnica Riko hiše 6 minut.

 

 

Rdeča kartona: Pogačnik (Slovan, 15. minuta), Košmrlj (Ribnica Riko hiše, 60. minuta).

 

 

 

Ribničani pod vodstvom trenerja Roberta Beguša so na Kodeljevem dosegli že sedmo zmago v letošnji sezoni in se utrdili na četrtem mestu na lestvici. Slovan je doživel že osmi poraz na enajstih tekmah v 1. NLB Leasing ligi in je v spodnjem delu prvenstvene lestvice.

 

 

V izenačenem in zelo živčnem obračunu se je tehtnica neprestano nagibala na eno in drugo stran, odločitev o zmagovalcu pa je padla v dramatični končnici. Najbolj razburljivo je bilo v zadnjih petnajstih sekundah tekme.

 

 

Po zastreljani sedemmetrovki Slovanovega igralca Mihe Tomšiča so se do žoge znova dokopali gostitelji, a so jo nato "podarili" Ribničanom. Gostje so preko Blaža Nosana v izdihljajih tekme dosegli zmagoviti zadetek za končnih 29:28.

 

 

V domači zasedbi je bil strelsko najbolj učinkovit Janez Škerlak s sedmimi goli, v gostujoči pa se je poleg junaka tekme Nosana, ki je dosegel osem zadetkov, izkazal tudi Črt Abrahamsberg z devetimi goli.

 

 

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 20. novembra, gostovala pri velenjskemu Gorenju, ribniška pa bo v soboto, 23. novembra, gostila Istrabenz Pline Izolo.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14