7. 1. 2014

Na četrtkovo tekmo v Švico brez Klemna Ferlina, Staša Skubeta, Maria Šoštariča in Nenada Bilbije

Po zadnjem treningu v Zrečah pred odhodom na kvalifikacijsko tekmo v Švico je selektor slovenske moške reprezentance Boris Denič objavil seznam 16 igralcev. Na njem ni Klemna Ferlina, Staša Skubeta, Maria Šoštariča in Nenada Bilbije.

 

 

Prvi vratar Gorazd Škof, ki se je dolgo ubadal s poškodbo gležnja, bo vendarle zaigral na tekmi proti Švici, ki bo v četrtek, 9. januarja 2014, ob 20. uri v Schaffhausnu. Zaradi odsotnosti drugega vratarja Primoža Prošta, člana nemške ekipe Göppingen (rojstvo drugega otroka) bo njegovo vlogo prevzel Matevž Skok, vratar Celja Pivovarne Laško.

 

 

Selektor Boris Denič, ki je na tekmi v Velenju dal priložnost tudi Stašu Skubetu in Mariu Šoštariču, igralcema domačega kluba Gorenje, se je odločil, da člana slovenskih državnih prvakov ne potujeta v Švico. Enako velja za Klemna Ferlina, vratarja Trima iz Trebnjega, poleg njih pa v Sloveniji ostaja tudi Nenad Bilbija, levi zunanji igralec in član nemškega prvoligaškega kluba Minden.

 

 

 

Selektor Boris Denič se je za tekmo s Švico odločil za naslednjih 16 rokometašev:

 

 

vratarja: Gorazd Škof (Nantes, Francija), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško, Slovenija)

 

 

levi krili: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško, Slovenija), David Špiler (Brest Meškov, Belorusija)

 

 

leva zunanja: Borut Mačkovšek (Hannover, Nemčija), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško, Slovenija)

 

 

srednji zunanji: Uroš Zorman (Kielce, Poljska), Marko Bezjak (Magdeburg, Nemčija), Dean Bombač (Dinamo Minsk, Belorusija)

 

 

desna zunanja: Jure Dolenec (Montpellier, Francija), David Miklavčič (Dinamo Minsk, Belorusija)

 

 

desni krili: Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier, Francija)

 

 

krožni napadalci: Matej Gaber (Montpellier, Francija), Miha Žvižej (Toulouse, Francija), Peter Pucelj (Eisenach, Nemčija).