9. 1. 2014

Izjave po tekmi Švica - Slovenija

Slovenski rokometaši so prepričljivo opravili z reprezentanco Švice (31:23) v petem krogu kvalifikacij za SP 2015. Deničeva četa je prikazala svojo najboljšo predstavo na petih tekmah v kvalifikacijski skupini 3 in povsem povozila nemočne Švicarje.

 

 

Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "Na tekmi smo Švicarje nadzirali od prve do zadnje minute, nismo jim ponudili niti najmanjše možnosti za zmago. Moja ekipa je delovala dobro, korektno, igra v obrambi je bila na visoki ravni. Hkrati pa se tudi nismo preveč utrudili pred odločilno nedeljsko tekmo z Ukrajinci v Velenju."

 

 

Uroš Zorman, igralec reprezentance Slovenije: "Že pred odhodom v Schaffhausen sem dejal, da sta Švica in Ukrajina za razred ali dva slabša od Slovenije, a vse to moramo dokazati tudi na igrišču. V Švici smo prikazali pravi značaj, ob bolj zbrani igri pa bi lahko zmagali še z višjo razliko. Predstava v Švici mora biti naše vodilo pred vsemi naslednjimi tekmami s takšnimi tekmeci."

 

 

Dragan Gajić, igralec reprezentance Slovenije: "Proti Švici smo pokazali naša rokometna čustva. Temu so pomagale tudi nekoliko bolj ostre besede pred in med samo tekmo. Najbolj pomembno je, da je naša ekipa znova zaživela in bila lačna zmage."

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA SP 2015 V KATARJU - MOŠKISlovenski rokometaši v petem krogu kvalifikacij za SP 2015 v gosteh suvereno opravili s Švico