11. 1. 2014

Moška mladinska reprezentanca Slovenije na pripravljalni tekmi v Mariboru boljša od Omana

V pripravah in izboru igralcev za aprilske kvalifikacije za uvrstitev na letošnje evropsko prvenstvo v Avstriji se je moška mladinska reprezentanca Slovenije pomerila z izbrano vrsto Omana. Tekma v Mariboru se je končala z zmago Slovencev z 32:29 (16:14).


SLOVENIJA - OMAN 32:29 (16:14)


Maribor - Dvorana Zavoda Antona Martina Slomška, sodnika: Čretnik in Turnšek (oba Slovenija).


Slovenija: Škorc (11 obramb), Selakovič (7 obramb), Suholežnik, Femec 1, Groff, Malus 1, Janc 8 (1), Maroh 5, Jurečič 5, Okleščen 3, Marušič,  Levc 4, Šol 2, Marguč 2, Gašperšič 1, trener: Slavko Ivezič.


Oman: Jabir (8 obramb), Amir (4 obramb), Hassan, Hamed 5, Ahmed 1, Marwan 1, Hussain, Ayman, Hani, Mahir 2, Mahmood 2, Nasr 6, Qais 2, Ali, Haitham 3, Usama 1, Asad 6, trener: Bassem Abdelmoaz Alsobky.


Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Oman 1 (0).


Izključitve: Slovenija 4 minute, Oman 0 minut.



Slovenski mladinci nadaljujejo  s pripravami in izborom igralcev za aprilske kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Avstriji. Trenutno ima stroka skupaj z zdravnikom Dušanom Polimacem in fizioterapevtom Markom Zanoškarjem v širšem izboru igralcev precej težav s poškodbami.


Na zbor v Maribor je sicer prišlo 20 igralcev, a jih je kar pet zaradi poškodb srečanje med našo mladinsko reprezentanco in člansko vrsto Omana spremljalo s klopi (Korošec, Lapajne, Jenko Bogdanič, Hostnik in Bratkovič). Ivezič je zato vpoklical še kadeta Malusa in Gala Marguča.


Tekmo z Arabci, ki so na pripravah v Sloveniji, so slovenski mladinci odigrali v ritmu toplo-hladno. V izenačenem prvem polčasu so si prednost dveh zadetkov priigrali v končnici, v drugem polčasu pa so Omanu do 40. minute dopustili le še eno izenačenje.


Deset minut pred koncem so visoko vodili z 28:22, a potem nerazumljivo popustili in pri delnem izidu 7:2 v korist Omana dopustili, da so se ti približali na 30:29. Ob koncu so se Slovenci le zbrali in dokazali, da so boljši od sicer fizično močnejših nasprotnikov.


V soboto, 11. januarja 2014, ob 18.30 se bo moška mldinska reprezentanca Slovenije v Laškem pomerila še s Kuvajtom. Na tekmi bosta selektor Ivezič in njegov pomočnik Luzar preizkusila še ostalih 14 igralcev.



Tekst in foto: Rado Pantelič