12. 1. 2014

Mladinci na drugi pripravljalni tekmi v Laškem izgubili proti članski reprezentanci Kuvajta

Po zmagi proti Omanu v Mariboru (32:29) je moška mladinska reprezentanca Slovenije odigrala še drugo pripravljalno tekmo. V Laškem so se slovenski mladinci pomerili s člansko reprezentanco Kuvajta in izgubili s štirimi goli razlike, končni izid pa je bil 25:29 (10:18).

 

 

SLOVENIJA (U-19) - KUVAJT 25:29 (10:18)

 

 

Laško - Dvorana Tri lilije, sodnika: Majer in Žitnik (oba Slovenija).

 

 

Slovenija: Škorc (7 obramb), Polutnik (2 obrambi), Guček 1, Suholežnik, Bezgovšek, Henigman 5, Atanasov, Orlič 3, Ovniček 1, Gjerek 2, Kaučič 3, Kodrin 6 (1), Krnc 2, Ban 2; trener: Slavko Ivezič.

 

 

Kuvajt: lsafar ( obramb), Alhalidi (4 obrambe), Safa, Aljaimaz 1, Alotaibi, Algharaballi 9 (1), Alshammari 2, Bokharda 2, Khuraibet, Alhajri, Albaloul 2, Alkhaldi 1, Alameer, Alkhamees 2, Jafar 2, Almuzien 7 (3); trener: Zoran Živković.

 

 

Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Kuvajt 5 (4).

 

 

Izključitve: Slovenija 16 minut, Kuvajt 10 minut.

 

 

 

V Laškem se je zbralo še 14 igralcev s širšega spiska slovenske mladinske izbrane vrste, ki so se pomerili s člansko ekipo Kuvajta. Ta v Sloveniji zaključuje priprave za azijsko prvenstvo, kjer si bodo skušali, podobno kot naša vrsta A, izboriti nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015.

 

 

Kuvajt, ki je precej boljša ekipa od Omana, s katerim so se slovenski mladinci pomerili dan prej v Mariboru in ga premagali z 32:29, trenira  legendarni jugoslovanski trener Zoran Tuta Živković. Pri Sloveniji so zaradi poškodb spet manjkali štirje igralci (Blagotinšek, Blaževič, Fižuleto, Kodrič). Trener Ivezič je zato v izbrano vrsto prvič vpoklical tri novince, vratarja Polutnika, ter krožna napadalca Bezgovška in Atanasova.

 

 

Slovenci so držali korak s Kuvajtom do 20. minute, potem pa so nasprotniki do izteka prvega dela (predvsem po zaslugi tehničnih napak in slabše obrambe) odšli na odmor kar z osmimi zadetki razlike (18:10). Drugi polčas so slovenski mladinci, ki so v takšni sestavi igrali prvič in samo z enim treningom, dobili z izidom 15:11 in tako popravili vtis iz prvega dela ter se izognili visokemu porazu.

 

 

Izid bi lahko bil še ugodnejši, če ne bi v celotnem srečanju storili kar 18 tehničnih napak. Domača trenerja sta tako v dveh dneh preizkusila skoraj 30 igralcev, ki imajo možnost zaigrati za Slovenijo na bližnjih kvalifikacijah ter v primeru uvrstitve nato še na evropskem prvenstvu, ki bo letos v Avstriji.

 

 

 

Tekst in foto: Rado Pantelič

 

 

 

Moška mladinska reprezentanca Slovenije na pripravljalni tekmi v Mariboru boljša od Omana