1. 3. 2014

Sviš na prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije za zadetek boljši od Trima

Na prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v Celju sta se pomerila Sviš iz Ivančne Gorice in Trimo iz Trebnjega. Z zadetkom razlike - končni izid je bil 24:23 (10:13) - so zmagali rokometaši Sviša in se uvrstili v finale.

 

 

TRIMO TREBNJE - SVIŠ 23:24 (13:10)

 

 

Celje - Dvorana Golovec, gledalcev: 400, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

 

 

Trimo Trebnje: Femec, Radelj 1, Murčehajić, Ratajec 8 (3), Čeh, Ferlin, Skol, Sušin 4, Saje, Baznik, Rojc 2, Udovič 1, Ferkulj 5, Grandovec 1, Florjančič 1, Brana.

 

 

Sviš Ivančna Gorica: Marjanovič, Polak, Zidar, Potokar, Zavodnik 1, Muhovec 2, S. Stopar 7 (1), Pekolj, Bučar, Kalabić 3, Slapničar, Marinčič 3, Sašek 6, G. Stopar, Sendelbah 2, Tomšič.

 

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 3 (3), Sviš Ivančna Gorica 2 (1).

 

 

Izključitve: Trimo Trebnje 4 minute, Sviš Ivančna Gorica 10 minut.

 

 

 

Rokometaši Sviša iz Ivančne Gorice so na zaključnem turnirju pokala Slovenije zaigrali drugič zapored, prvič v zgodovini kluba pa so se prebili v veliki finale. Sviš je po zaostanku treh golov po prvem polčasu (10:13) v drugem delu zaigral povsem drugače in presenetil dolenjskega tekmeca Trimo Trebnje.

 

 

Trebanjci, ki so pred polfinalno tekmo veljali za favorite, so začeli bolje, po uvodnem golu so imeli še dve priložnosti, da prednost dodatno povišajo, a ju niso izkoristili. Njihovi tekmeci so izenačili, nato pa je za Trimo dvakrat zadel Anže Ratajec (3:1). Varovanci Romana Šavriča so v napadu povsem onemogočili zasedbo iz Ivančne Gorice in zadevali v napadu, kar jim je prineslo vodstvo s 5:1.

 

 

Sviš se je s tremi goli vrnil v igro, imel je priložnost za izenačenje na 6:6, ko je strel Matevža Potokarja s sedemmetrovke ubranil Klemen Ferlin. Trimo je znova pobegnil na tri gole prednosti, Ferlin je z obrambami ohranjal to razliko, ki je narasla tudi na štiri gole. A so njihovi tekmeci v zadnji sekunde prvega polčasa zaostanek vendarle nekoliko znižali (10:13).

 

 

Igralci Sviša so drugi polčas začeli z dvema goloma, Ferlin je v 35. minuti preprečil izenačenje, a je bil dve minuti kasneje nemočen. Ratajec je v 38. minuti poskrbel za prvi gol Trima v drugem polčasu, ki je stik s tekmeci držal do izida 16:16.

 

 

Rokometaši iz Ivančne Gorice so v 43. minuti prvič na tekmi vodili, ko se je razbranil še Vladimir Marjanovič, pa je Sviš brez težav držal razliko dveh ali treh golov. Trimo je z igralcem več sicer izenačil na 22:22, igralci Miloša Aksentijeviča pa so v končnici še dvakrat zadeli in si priigrali prvo uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja.

 

 

Najboljši strelec pri Trimu iz Trebnjega je bil Anže Ratajec s sedmimi goli, pri Svišu pa je sedemkrat zadel Simon Stopar.

 

 

Anže Ratajec, igralec Trima: "Prvi polčas smo začeli v redu, obramba je delovala, napad tudi. V drugem polčasu smo popustili v zbranosti v obrambi, tu nam je šepalo. Dobili smo preveč lahkih zadetkov. V napadu smo vseeno zabili nekaj golov. Nekako vse skupaj ni bilo dovolj za zmago."

 

 

Klemen Sašek, igralec Sviša: "Občutki so fenomenalni. Na začetku smo igrali v krču. Sem smo prišli neobremenjeni. Vedeli smo, da nismo favoriti. Žreb nam je pomagal. Sem smo se prišli zabavat, če bi se nam ponudila priložnost, bi jo izkoristili. In smo jo. Zahvalili bi se tudi navijačem. Res je bilo fenomenalno."