1. 3. 2014

Celje Pivovarna Laško po zmagi proti Gorenju drugi finalist pokala Slovenije v dvorani Golovec

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so drugi finalisti zaključnega turnirja pokala Slovenije. Na polfinalni tekmi v dvorani Golovec so Celjani premagali Gorenje iz Velenja z 29:28 (13:11) in bodo v velikem finalu igrali proti Svišu iz Ivančne Gorice.

 

 

Zadnji tekmi letošnjega zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja v Celju bosta v nedeljo, 2. marca 2014. Ob 14.30 se bosta na tekmi za tretje mesto pomerila Trimo Trebnje in Gorenje, v finalu ob 17.30 pa Celje Pivovarna Laško in Sviš Ivančna Gorica.

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE VELENJE 29:28 (13:11)

 

 

Celje - Dvorana Golovec, gledalcev: 2500, sodnika: Masleša (Trbovlje) in Pangerc (Škofljica).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Mlakar, Marguč 9 (2), Žuran, Razgor, Skube 3, Poteko 1, Miklavčič, Slišković 6, Zelenović 5, Žabič 1, Mačkovšek, Lekai, Žvižej 3.

 

 

Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, Brglez, N. Cehte, Medved 1, K. Cehte 6, Skube 6 (2), Golčar 3, Šoštarič 1, Papež 3, Vrečar, Gams 4, Nosan, Oštir, Dujmovič 3 (1), Bećiri 1.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (2), Gorenje Velenje 6 (3).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4 minute, Gorenje Velenje 10 minut.

 

 

 

Celjani, branilci naslova pokalnega zmagovalca, so tik pred zaključnim turnirjem, ki ga sicer gostijo že tretjič zapored (prejšnja dva sta bila v Podčetrtku predlani in v Laškem lani), dobili tri pomembne okrepitve. Po razpadu beloruskega Dinama Minska so se ekipi Branka Tamšeta pridružili Borut Mačkovšek, David Miklavčič in Uroš Bundalo. Slednji še ni bil v postavi, preostala slovenska reprezentanta sta sedela na klopi, priložnost za igro pa je je dobil le Miklavčič.

 

 

Po nekoliko živčnem začetku so Velenjčani za gol vodili do izida 3:3. Z delnim izidom 3:0 so pobegnili Celjanom na 6:3 v deseti minuti, gostitelji pa so imeli precej težav v napadu. V nadaljevanju so se pivovarji nekjakrat približali na gol zaostanka (5:6, 6:7, 7:8), toda po dveh zaporednih zadetkih Klemna Cehteta je Gorenje v 19. minuti spet vodilo za tri (10:7).

 

 

Nato so pivovarji zaigrali precej bolje. Počasi so lovili državne prvake, v 23. minuti izenačili na 10:10, Ivan Slišković pa je dve minuti pozneje zadel za sploh prvo vodstvo gostiteljev (11:10). Celjani so niso ustavili, zadeli so še dvakrat, naredili skupni delni izid kar 6:0, na odmor pa odšli s prednostjo dveh golov (13:11).

 

 

Te takoj po začetku drugega polčasa ni bilo več, saj so Velenjčani zadeli dvakrat zapored in izenačili na 13:13. Celjska ekipa je sicer vodila z golom prednosti, a si večje zaloge od treh zadetkov ni mogla priigrati. Ose so imele težave v napadu, Celjani so dobro igrali v obrambi in imeli v vratih razpoloženega Matevža Skoka (skupaj 10 obramb) in s protinapadi polnili nasprotni gol.

 

 

Deset minut pred koncem so domači rokometaši povedli s 25:21, potem so so dosegli zapored tri gole. V končnici so nekajkrat imeli plus štiri, nazadnje v 57. minuti pri 29:25. Toda Velenjčani se niso predali in dobre pol minute pred koncem je Staš Skube s sedmih metrov znižal le na gol zaostanka (28:29). Celjani so imeli igralca manj, v zadnjem napadu je sicer zadel Gašper Marguč, a je bila sirena hitrejša in ostalo je pri zmagi z 29:28.

 

 

Pri Celjanih je blestel Gašper Marguč z devetimi goli, Ivan Slišković jih je dodal šest, za Velenjčane pa sta po štirikrat zadela Klemen Cehte in Janez Gams.

 

 

Gašper Marguč, igralec Celja Pivovarne Laško: "Prvi polčas je bilo gol za gol, nato pa smo prevzeli pobudo. Tekma je bila po naših željah. V prvem polčasu ni bilo toliko zadetkov, 13:11 pa je bil soliden rezultat, ki je seveda bolj ustrezal nam. V drugem polčasu smo šli na polno. Bil je res pravi derbi. Dokazali smo jim, da jih lahko premagamo, čeprav jih v državnem prvenstvu že nekaj časa nismo. Sviš je presenečenje, malo mu je pomagal tudi žreb. Čaka nas še šestdeset minut, v finalu gremo po naslov."

 

 

Janez Gams, igralec Gorenja: "Najprej iskrene čestitke Celjanom. Prikazali smo pravi derbi, ki si ga ti gledalci zaslužijo. Kot kaže, nam ta pokal res ni usojen. Toda vsak od nas ga odstopi, zato da osvojimo naslov državnega prvaka. Upam, da nas bo poraz podžgal, da prednosti petih točk pred začetkom končnice za prvaka ne izpustimo iz rok. Dobro so se pripravili na nas, bila je borba, prava moška igra. Mislim, da bodo Celjani v finalu premagali Sviš in osvojili prvo mesto."